2020. június 05., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (16)
április (10)
március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

100 éves iskola

Főoldal>Kultúra>100 éves iskola
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. november 10. 08:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
100 éves fennállását ünnepli az Erkel Ferenc Általános Iskola novemberben. A rendezvénysorozat megnyitójára hétfőn került sor az iskolában.

Az Erkel Ferenc Általános Iskola fennállásának 100 évfordulója alkalmából megrendezett ünnepélysorozat megnyitóját november 7-én tartották az iskola diákjai, volt és jelenlegi pedagógusai és a tanulók szülei jelenlétében. A megnyitón Horváth Lászlóné, az iskola igazgatója arról beszélt, hogy egyrészről nehéz teher a 100 év, hiszen nagy felelősség továbbvinni egy ilyen nagy múlttal rendelkező intézményt, másrészt viszont könnyű, mert az iskola jó irányba tart. Elmondta, sokat készültek az ünnepi rendezvénysorozatra, s tanárok, diákok mind izgatottan várják az elkövetkező napokat. „A múltunkból jöttünk, éljük a jelenünket, és csak akkor tudunk a jövőnkben továbblépni, ha úgy élünk, hogy valami nyomot hagyunk magunk után.” – e gondolatokkal zárta beszédét az igazgatónő.

Dr. Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman, a rendezvény védnöke megnyitó beszédében kiemelte, hihetetlen nagy kapocs van gyerekek, tanárok és szülők között. Ez az erős kapocs a bizalom, mely nélkül nem működhet egy iskola, az Erkel Ferenc Általános Iskola 100 éve pedig nagyszerű alap arra, hogy a bizalmat tovább lehessen építeni.

Az ünnepi megnyitó után az intézményben iskolatörténeti kiállítás nyílt, melyen régi emlékeket, tárgyakat, bútorokat tekinthettek meg az érdeklődők. A kiállítás bárki számára nyilvános, hétköznap délután 2 és 4 óra között lehet megtekinteni.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.