2019. szeptember 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

100 éves iskola

Főoldal>Kultúra>100 éves iskola
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. november 10. 08:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
100 éves fennállását ünnepli az Erkel Ferenc Általános Iskola novemberben. A rendezvénysorozat megnyitójára hétfőn került sor az iskolában.

Az Erkel Ferenc Általános Iskola fennállásának 100 évfordulója alkalmából megrendezett ünnepélysorozat megnyitóját november 7-én tartották az iskola diákjai, volt és jelenlegi pedagógusai és a tanulók szülei jelenlétében. A megnyitón Horváth Lászlóné, az iskola igazgatója arról beszélt, hogy egyrészről nehéz teher a 100 év, hiszen nagy felelősség továbbvinni egy ilyen nagy múlttal rendelkező intézményt, másrészt viszont könnyű, mert az iskola jó irányba tart. Elmondta, sokat készültek az ünnepi rendezvénysorozatra, s tanárok, diákok mind izgatottan várják az elkövetkező napokat. „A múltunkból jöttünk, éljük a jelenünket, és csak akkor tudunk a jövőnkben továbblépni, ha úgy élünk, hogy valami nyomot hagyunk magunk után.” – e gondolatokkal zárta beszédét az igazgatónő.

Dr. Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman, a rendezvény védnöke megnyitó beszédében kiemelte, hihetetlen nagy kapocs van gyerekek, tanárok és szülők között. Ez az erős kapocs a bizalom, mely nélkül nem működhet egy iskola, az Erkel Ferenc Általános Iskola 100 éve pedig nagyszerű alap arra, hogy a bizalmat tovább lehessen építeni.

Az ünnepi megnyitó után az intézményben iskolatörténeti kiállítás nyílt, melyen régi emlékeket, tárgyakat, bútorokat tekinthettek meg az érdeklődők. A kiállítás bárki számára nyilvános, hétköznap délután 2 és 4 óra között lehet megtekinteni.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.