2020. október 02., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

150 millió forintot nyert Kispest

Főoldal>Közélet>150 millió forintot nyert Kispest
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. június 13. 08:30
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nagy összeget nyert Kispest azon a pályázaton, melyből bölcsődei korszerűsítést és bővítést végezhetnek el a kerületben. „Meghozza a gyümölcsét az eddigi előkészítő munkánk, hiszen nemrégiben az uszoda korszerűsítésére, most a Csillagfény Bölcsőde bővítésére nyert Kispest sok pénzt” – hangsúlyozta Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség írt ki pályázatot bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztésére és kapacitásbővítésére, melyre a Csillagfény Bölcsődével múlt év végén Kispest is jelentkezett. A pályázatról nemrégiben született döntés, miszerint közel 150 millió forintot nyert el a kerület az oktató-nevelő intézmény kapacitásbővítésére.

A bölcsődék bővítésére nagy szükség van a kerületben, hiszen a jelenlegi 454 férőhelyre sok érdeklődő jut. A tervek szerint a pályázati forrásból megnövelik a Csillagfény Bölcsőde alapterületét. A férőhelyek száma 25 darabbal fog bővülni, így összesen 125 gyermek fogadására nyílik lehetőség. Ráadásul ebben az esetben 6 fő sajátos nevelési igényű gyereket is tudnak vállalni a nevelők, amire eddig nem volt lehetőség.

Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője a sikeres pályázattal kapcsolatban elmondta, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 90 százalékban támogatja a fejlesztést, így a beruházás csak kis mértékben terheli a helyi büdzsét. Hozzátette, az külön is jó hír, hogy a lehetséges 150 millió forintos támogatásból a legmagasabb összeget ítélték meg Kispestnek.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.