2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.2298f412ddb5.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.ca0241d9da95.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.e096f42c7ecd.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.beddce6babdc.jpg]

30 milliárdból újul meg a Dél-pesti kórház

Főoldal>Közérdekű>30 milliárdból újul meg a Dél-pesti kórház
 
Írta: Szerk.
2017. október 24. 17:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy új, a sürgősségi ellátást is magába foglaló műtéti, diagnosztikai és járóbeteg-szakrendelői épülettel is bővül a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően. Minden idők legnagyobb egészségügyi fejlesztése kapcsán a kormány 700 milliárd forintot költ a budapesti és pest megyei kórházak felújítására. A Jahn Ferenc kórház korszerűsítése már idén megkezdődik, a munkálatok teljes költsége várhatóan 30 milliárd forint lesz.

A baloldali kormányzás idején, 2002 és 2010 között 600 milliárdot vontak ki az egészségügyből, eközben a fővárosi betegellátás és a kórházak teljesen leépültek, eladósodtak. Ezt a hiányt kezdte el pótolni 2010 után az Orbán-kormány, amely a rendszerváltozás óta a legnagyobb, több mint 500 milliárdos fejlesztést hajtotta végre az egészségügyben, a vidéki nagyvárosokban és településeken. Ennek köszönhetően országszerte épültek, illetve újultak meg a kórházak és szakorvosi rendelők. Az elmúlt évek vidéki fejlesztéseit követően idén megkezdik a budapesti és pest megyei intézmények felújítását is, amely nem csupán az infrastruktúrát, hanem az eszközállományt is magában foglalja.

 

 

Ennek a programnak a része a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház korszerűsítése is, amelyet három milliárd forintból már idén elkezdenek. A dél-pesti régió lakosainak egészségügyi ellátását biztosító kórháznak ugyanis 1,3 milliárd forintot szavazott meg a kormány a diagnosztikai és terápiás orvostechnológiai eszközparkjának, valamint informatikai hátterének fejlesztésére. Ezen túl, további 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre egy új, a sürgősségi ellátást is magába foglaló műtéti, diagnosztikai és járóbeteg-szakrendelői tömbépület építésének, a központi, Köves utcai telephelyén meglévő hotel, funkcióváltó diagnosztikai és pszichiátriai épületeinek, valamint a csepeli Weiss Manfréd telephely épületeinek építészeti-technológiai rekonstrukciójának tervezésére. A kórház teljes körű felújításának költsége megközelíti a 30 milliárd forintot.

 

 

Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón kiemelte: az intézményben az új épület kialakítása utána elkezdődhet a régi épületek elektromos hálózatának és gépészetének korszerűsítése is.

- Megújul a konyhaépület, és egy mosodát is kialakítanak, de óvodát és bölcsődét is terveznek a megújuló kórházba. A csepeli telephelyen egy mozgásszervi rehabilitációs részleget alakítanak ki, továbbá egy húszágyas hospice ház is szerepel a tervek között – tette hozzá Kucsák László, aki megemlítette azt is, hogy uniós fejlesztési forrás felhasználásával már 2017-2018-ban sor kerül – a további fejlesztésekkel összhangban - energetikai fejlesztésekre is, további 1,7 milliárd forint értékben.

 

 

A Dél-pesti Kórház igazgatója beszédében elmondta, hogy a kórház az egyik legnagyobb ellátási területű intézmény, amely több szakmában is a legmagasabb szintű ellátást nyújtja.

- A Jahn Ferenc kórházban 4 telephelyen összesen 1700-an dolgoznak, évente 45 ezer fekvő és 993 ezer járóbeteget ellátva – emelte ki a sajtótájékoztatón dr. Ralovich Zsolt, a Dél-Pesti Kórház főigazgatója, aki beszélt arról is, hogy idén elkészült a nővérszálló energetikai korszerűsítése, és több modern diagnosztikai és műtéti eszközt is be tudtak szerezni.

A kórházak és szakrendelők mellett 2025-ig három centrumkórház is épül a fővárosban. A centrumkórházak azok az intézmények, amelyek a nap 24 órájában, a hét 7 napján minden szakmában képesek ellátást nyújtani. Már ebben az évben 40 milliárd forintot fordít a kormány a kórházak orvosi eszközparkjának, informatikai rendszerének megújítására, illetve a helyi igényektől függően épület felújításra, új tömb kialakítására. A legtöbb helyen már megkezdődtek a tervezési, illetve építési munkálatok. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.