2018. október 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

325 milliós rendkívüli támogatás két budapesti kórháznak

Főoldal>Közérdekű>325 milliós rendkívüli támogatás két budapesti kórháznak
 
Írta: Szerk.
2017. december 11. 14:30
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Rendkívüli pénzügyi támogatást kap a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, valamint a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak. Az összesen 325 millió forintot az Egészséges Budapest Program rájuk eső forrásain felül kapják.

125 millió forintot a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet sürgősségi részlegének felújítására, 200 millió forintot pedig a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak fűtésének korszerűsítésére költhetnek el az intézmények annak a rendkívüli pénzügyi támogatásnak köszönhetően, amelyről nemrég döntött a kormány.
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 380 ezer ember ellátásáért - köztük kispestiekért is - felelős, a sürgősségi osztályon naponta körülbelül száz beteg fordul meg. A most kapott támogatásból egyebek mellett külön mentőbejáratot, új betegfektető szobákat, a beteghordó ágyaknak külön tárolóhelyiséget alakítanak ki, növelik és komfortosítják a nővérszobát, minden szobában oxigénhálózatot építenek ki, klimatizálnak egyes helyiségeket, illetve javítják a váróhelyiségek szellőztetését is. És a fejlesztések a következő években folytatódnak. 

Mint ismert, 2010 után – a rendszerváltozás óta – a legnagyobb, több mint 500 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre az Orbán-kormány az egészségügyben, a vidéki nagyvárosokban és településeken. Ennek köszönhetően országszerte épültek, illetve újultak meg a kórházak és a szakorvosi rendelők. Az elmúlt évek vidéki fejlesztései után idén megkezdték a budapesti és pest megyei intézmények felújítását is: az Egészséges Budapest Program minden idők legnagyobb egészségügyi fejlesztése, amelynek keretén belül 700 milliárd forintot fordítanak budapesti és pest megyei intézmények felújítására, építésére. Köztük egyebek mellett a Dél-Pesti Kórházra is, ahol - a mostani rendkívüli támogatáson felül - 30 milliárd forintból egy új, a sürgősségi ellátást is magába foglaló műtéti, diagnosztikai és járóbeteg- szakrendelői épület épül, de fejlesztik a kórház eszközparkját és informatikai hátterét is.  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.