2020. október 01., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

5,5 milliárdos Fővárosi Önkormányzati fejlesztés Kispesten

Főoldal>Közélet>5,5 milliárdos Fővárosi Önkormányzati fejlesztés Kispesten
 
Írta: Pászti András
2014. május 06. 14:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A főváros jelenlegi fideszes vezetése nemcsak Budapest egészén, hanem Kispesten is több, évtizedes elmaradást pótol. Az elmúlt években több mint 5 milliárd forintnyi fejlesztés indult útjára kerületünkben. Megnyílt Budapest legnagyobb P+R parkolója a KÖKI-nél, a főváros első gázüzemű buszai Kispesten álltak forgalomba, elkezdődött a Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása, és az Ady Endre út megújítása is folytatódik még a nyár elején. Míg a ’90-es évek végén a kerületünkbe látogató Demszky Gábor főpolgármester távcsövet kapott ajándékba a kerület akkori vezetésétől, hogy a Hungária körúton túlra is ellásson, addig a Tarlós István vezette fővárosnak nem kell távcső, most jelentős figyelmet fordít a jobboldali városvezetés a külsőbb kerületekre is – tudtuk meg dr. György István főpolgármester-helyettestől.

Megnyílt Budapest legnagyobb P+R parkolója a KÖKI-nél

Jelentős lépéseket tesz a Fővárosi Önkormányzat a közösségi közlekedés előnyben részesítéséért, ennek része az új P+R parkolók átadása.

 

Birtokba vehetik az autósok a háromszintes, 330 férőhelyes őrzött P+R parkolóházat KÖKI Terminál bevásárlóközpontnál. Budapest legnagyobb P+R parkolóját dr. György István főpolgármester-helyettes nyitotta meg, ahol az eddig is üzemelő nyitott P+R parkolóval együtt mostantól több mint 530 férőhely áll az autósok rendelkezésére, napi egyetlen vonaljegy áráért.

 

A dél-pesti térségből érkező autósoknak az M3-as metró végállomásához kapcsolódva kínál várakozási lehetőséget az új parkolóház, ahonnan a metróval negyedóra alatt elérhető a belváros. Dr. György István főpolgármester-helyettes megnyitóbeszédében kiemelte: a KÖKI P+R parkoló hiánypótló Kispest számára is, hiszen jelenleg a külsőbb kerületekben élők közül sokan a metróállomások környékén, így például a lakótelepi parkolókban hagyjákaz autójukat, elfoglalva az ott élők parkolóhelyét. A P+R fejlesztéssel újabb 330 darab parkolóhely áll a Kispest felől a belváros felé igyekvők rendelkezésére a KÖKI-nél, ahol 536-ra bővült Budapesti Közlekedési Központ által üzemeltetett férőhelyek száma. A metróvégállomásnál így összességében Budapest legnagyobb P+R kapacitása áll rendelkezésre.

 

– A szakemberek véleménye szerint Budapesten körülbelül 10000 P+R pakolóhelyre lenne szükség, jelenleg körülbelül 3000 P+R férőhely működik a fővárosban, 80-90, helyenként 100 százalékos kihasználtsággal – mondta dr. György István az átadáson. Hozzátette: a napokban átadott Etele téri és KÖKI parkolók mellett rövidesen további P+R parkolók építése kezdődik meg, így 1500 új férőhellyel gazdagodik a főváros.

 

Parkolás egész nap egy buszjegy áráért

6–22 óra között alkalmanként 350 forint a parkolás, akár egész napra, ezen időszakon kívül, éjjelente 210 forint/óra. A parkolóház bejárata az OBI parkolója felől nyílik.

 

Mi a helyzet a Határ úttal?

A főváros dolgozik az 1999- ben magánkézbe adott telek visszavásárlásán, jelenleg a tulajdonos válaszát várják a vételi ajánlatra - tudtuk meg dr. György Istvántól.

 

Forgalomba álltak az első földgázüzemű buszok Budapesten

Környezetbarátak, és csendesebbek is a CNG-járművek a régi dízelbuszoknál

 

Budapesten újdonságnak számító, sűrített földgázzal (CNG) működő, tehát környezetkímélő alacsonypadlós buszok közlekednek majd a dél-pesti vonalakon.

Az idén tavasszal és nyáron forgalomba álló 37 db jó állapotban lévő CNG meghajtású autóbusz közül az első három jármű április 2-ától a 182-es és 184-es vonalakon jár, a további 34 busz pedig augusztus 31-éig jelenik meg dél-pesti vonalakon. Alacsonypadlós, légkondicionált, korszerű, 4-8 éves járművekről van szó, így az utasok is jelentős javulást tapasztalhatnak az érintett vonalakon.

 

– A most átadott első CNG buszok a 182-es és 184-es vonalakon közlekednek majd. A járatok érintik a kispesti Derkovits Gyula utcát, amely nagyon keskeny, de nagy forgalmat bonyolít; az itt élők számára ez már évtizedes probléma – mondta dr. György István. A főpolgármester-helyettes kezdeményezésére megvizsgálták a forgalom csillapításának lehetőségét, ennek eredményeként decembertől kitiltották az átmenő teherautó forgalmat, sebességkorlátozást vezettek be, most pedig az autóbuszok egy részét cserélik környezetbarát és csendesebb járművekre, amely tovább enyhíti az úttesttől alig egy méterre lévő házakban élők problémáját.

 

Megújuló budapesti buszflotta

2014 év végére a budapesti buszflotta felét korszerű, alacsonypadlós autóbuszok alkotják majd. 2010 óta közel 200 alacsonypadlós újszerű használt, valamint 300 vadonatúj autóbuszt állítunk forgalomba Budapesten – tájékoztatott dr. György István főpolgármester-helyettes.

 

Elindult a hídfelújítás

A teljes hídszerkezet megújul, és mindkét oldalon gyalogos és kerékpárút is lesz

 

Megindultak a Sibrik-felüljáró teljes hídszerkezeti és útpálya-rekonstrukciós munkálatai. Nem csoda, hogy a híd napjainkra szinte teljesen tönkrement, hiszen utoljára negyed évszázaddal ezelőtt újították fel.

 

Az átépítés idején szűkített pályán folyamatos lesz a forgalom, de az elkövetkező hónapok fokozott türelmet kívánnak. Megújul az útpálya, és mindkét oldalon kerékpárutat létesítenek – tudtuk meg a felújításokat kezdeményező dr. György István főpolgármester-helyettestől. A munkálatok idején a forgalom folyamatos lesz, csak a híd négy sáv helyett kettőre szűkül, a munkálatok a Kőbánya felé vezető oldalon kezdődnek meg. A jelenlegi hídszerkezetet és a hídgerendákat alátámasztó vasbeton gerendákat teljes egészében, míg a korrodálódott pilléreket a szükséges mértékben elbontják, majd újraépítik. Jó hír, hogy a kerékpárosokra is gondoltak; a híd mindkét oldalán 3,5 méteres, szalagkorláttal elválasztott gyalog-kerékpárút épül, amely mindkét oldalon csatlakozik a meglévő kerékpárhálózathoz. Így a korábbi években megépült Sibrik Miklós úti kerékpárút és a Vak Bottyán utcai kerékpársávok összekapcsolódnak, összekötve ezzel Kispestet és Kőbányát a kerékpárosoknak – tudtuk meg dr. György István főpolgármester-helyettestől.

 

Nyáron folytatódik az Ady Endre út felújítása

 

A Fővárosi Önkormányzat június elején folytatja a kispesti Ady Endre út felújítását a Baross és a Rákóczi utcák között. A városból kifelé vezető oldal nyár végére készül el; a másik oldalhoz hasonlóan az 1,1 km-es szakaszon az útburkolat mellett teljesen megújulnak a járdák és a villamosmegálló-peronok is, illetve kerékpársávot is kialakítanak – tájékoztatott dr. György István főpolgármester-helyettes.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.