2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A fogyatékkal élő embertársaink egyenértékű tagjai közösségeinknek

Főoldal>Közélet>A fogyatékkal élő embertársaink egyenértékű tagjai közösségeinknek
 
Írta: Szerk.
2015. október 09. 12:12
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Érdekes és értékes programokkal, szülősegítő klubokkal támogatja a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokat a Kispesti Családsegítő Szolgálat és a Kispest Biztonságáért Jóléti Egyesület.

Egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően szülősegítő programsorozatot indít a Kispest Biztonságáért Jóléti Egyesület és a Kispesti Családsegítő Szolgálat a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok részére. A Fogyatékos Személyek Közalapítványától nyert támogatás lehetővé teszi, hogy a tavaly elkezdett „integrált szülői klubok” és „szülősegítő klubok” megújuljanak és folytathassák a segítségnyújtást: idén már iskolákat is bevonnak a programba, egészen pontosan a kispesti Gábor Áron Általános Iskola és az Ady Endre Általános Iskola mellett a IX. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tannyelvű Általános Iskola csatlakozik felkészült szakembereivel.

 

Az Integrált Szülői Klub – amely civil szervezetként működik Kispesten – fogyatékos gyermekek hozzátartozóinak nyújt segítséget. A Wekerlei Kultúrház és Könyvtárban október 16-án, november 20-án és december 18-án délután 5 órától várja az érdeklődőket: lesznek zeneterápiás előadások, de értékes tanácsadások is a fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülők munkavállalási lehetőségeivel, valamint a gyermekek napközbeni ellátásával kapcsolatban is.

 

A Szülősegítő klubokat a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központban rendezik meg idén október 29-én, november 12-én és december 10-én délelőtt 9 órától. A témák érintik majd családi konfliktuskezelést, valamint az érzelmi intelligencia kérdéskörét a családi és egyéb kapcsolatokban is.

 

Emellett a közeli jövőben igényfelmérő kérdőívekkel fel fogják keresni a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokat is, hogy még részletesebben megtudják, milyen további segítségre van szükség.

 

Fontos azonban, hogy ezek a programok bárki számára nyitottak, hiszen a fogyatékkal élő embertársaink is teljes értékű tagjai közösségeinknek, s ezt velük is éreztetni kell. Éppen ez segítheti elő, ha „nem érintettek” is részt vesznek a foglalkozásokon.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.