2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A Föld napja Wekerlén

Főoldal>Kultúra>A Föld napja Wekerlén
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. április 26. 08:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Két napos rendezvénnyel ünnepelte wekerle a Föld napját a hétvégén. a programok között szerepelt fotókiállítás megnyitója, csillagászati előadás, de bemutatkoztak a kispesti természettel és környezetvédelemmel foglalkozó egyesületek, volt növényvásár, kirakodó és táncház is.

Szombat délután került sor a „Gyermekek Wekerlén” című fotópályázat díjátadójára. A Wekerlei Társaskör Egyesület és a Kós Károly Általános Iskola összefogása révén megvalósult kiállítást bárki megtekintheti a Társaskör irodájában. Zuborné Sallai Márta, a Kós iskola igazgatója megnyitó beszédében kiemelte, a fotók egytől-egyig az életigenlésről szólnak, s az életöröm legnagyobb képviselői maguk a gyermekek, akiket a fotók ábrázolnak. A megnyitó után Somogyvári Márk, az ELTE geofizikus hallgatója tartott előadást az „Az iránytűtől a sarki fényig” címmel.

Vasárnap délután megelevenedett a Gutenberg téri kispiac, ahol minden az egészséges táplálkozásról és életterünk megfelelő gondozásáról szólt. Lehetett palántát csere-berélni, biofinomságokat is kóstolhattak és vásárolhattak a látogatók, komposztládák is készültek a délután folyamán, aki pedig egészen estéig maradt, az a táncházban a lábát is megjárathatta. A délután szervezésében Kispest szinte valamennyi környezettudatossággal foglalkozó egyesülete részt vett, s mindannyian sokat tettek azért, hogy a Föld napján értékes és hasznos tudnivalókkal lássák el az arra fogékony kispesti lakosságot.

 

 A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.