2020. július 12., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A jobboldali frakció kezdeményezésére megújul a Berzsenyi utcai felnőttorvosi rendelő is

Főoldal>Közérdekű>A jobboldali frakció kezdeményezésére megújul a Berzsenyi utcai felnőttorvosi rendelő is
 
Írta: Szerk.
2019. augusztus 12. 08:50
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Fidesz-KDNP frakció kezdeményezésére végre megkezdődött a Berzsenyi utcai felnőttorvosi rendelő külső felújítása. Igaz, először leszavazta ezt a baloldali városvezetés, majd az erre szánt összeg saját javaslatukként jelent meg végül a költségvetésben. A jobboldali képviselők bíznak benne, el tudják érni, hogy az épület belső felújítására is áldozzon a városvezetés.

Még februárban, az idei költségvetés tervezésekor tett 12 pontból álló módosító javaslatot a Fidesz-KDNP frakció, de a baloldali többség mindet leszavazta, miután Gajda Péter szocialista polgármester felszólította a képviselőket, hogy szavazzanak nemmel a jobboldali indítványokra. Így esett áldozatul többek között az Egészségügyi Intézetnek, a kispesti fogyatékossággal élőknek szánt plusz forrással együtt a Berzsenyi utcai rendelő felújítása is, amelyet a jobboldali képviselők mindenképp szerettek volna megvalósítani. Ilyen szövegkörnyezetben nehéz másként értelmezni, mint úgy: csak azért szavazták le, mert a Fidesz-KDNP frakció javasolta mindezt.

 

Korhadó ablakok, omladozó vakolat

Pedig a Berzsenyi utcai rendelő már borzalmas állapotban volt, omladozott a vakolata, a nyílászárók pedig olyan korhadtak voltak, hogy némelyik csoda, hogy még a helyén tudott maradni. Ráadásul az épület belül is sürgős felújításra szorul, a kilincs van, hogy az ember kezében marad, és az illemhelyiségek sem mind működnek. Most a 18 millió forintból kicserélik a nyílászárókat, és beszigetelik az épületet.

 

 

– A baloldal megint pártpolitikai kérdést csinált a felújításból is, hiszen bele sem vették azt az idei költségvetésbe, és csak azért nem lett erre forrás már februárban, mert mi javasoltuk. Jól látható, inkább harcolnak a kormánypártokkal, semmint a kispestiek érdekét tartanák szem előtt – mondta el lapunknak Fekete Márk (Fidesz-KDNP), az 1. számú választókerület képviselőjelöltje, a Szociális és Lakásügyi Bizottság tagja, utalva arra, hogy nem ez volt az egyetlen fejlesztési javaslata a jobboldali frakciónak, amelyet leszavazott a Gajda Péter vezette baloldal, majd saját ötletként megvalósították azt.

 

 

Áldozatul esett a kardiológiai ultrahang

De nemcsak a Berzsenyi utcai felnőtt háziorvosi rendelő felújítása esett áldozatul a baloldal politikai megfontolásainak, hanem az Egészségügyi Intézet kardiológiai ultrahang készülékének megvásárlása is csúszott, mivel az is a leszavazott jobboldali kezdeményezések között volt. Ennek megvásárlására azon felül kért forrást a jobboldal, hogy kérték, emelje vissza a baloldal az intézmény éves támogatását, amelyet 10 millió forinttal megkurtított a városvezetés. Nemrég pedig látványos sajtófotók közepette láthatták a kispestiek, ahogyan a baloldali polgármester átadja az új készüléket, amelyet februárban még nem tartottak fontosnak.

 

 

Ugyanez történt az óvodák, bölcsődék esetében is. Miután Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) körbejárta a nevelési intézményeket, és egy 60 oldalas anyagban fotókkal illusztrálva összeírta a szükséges felújításokat, munkálatokat, amelyet aztán átadott Gajda Péter polgármesternek, látványosan elkezdték rendbe tenni az épületeket. A felújított intézmények átadóin természetesen szintén a baloldali városvezetés szerepel, holott az is a Fidesz-KDNP frakciónak köszönhető, hogy a korábbi 100 millióról 500 millióra emelték az erre szánt éves költségkeretet.

 

Kötelessége lenne az önkormányzatnak karbantartani

De nem csak a Kispest érdekét szolgáló jobboldali javaslatok politikai megnyirbálása a baj a kispesti Fidesz-KDNP frakció vezetője szerint, aki a kerület fejlesztéspolitikai tanácsnoka is egyben.

 

 

– A Berzsenyi utcai orvosi rendelő ablakai már teljesen elkorhadtak, az illemhely egy részét lezárták. Felelős városvezetés egyetlen kispesti intézményt, vagy önkormányzati fenntartású épületet sem hagyna így lepusztulni – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki hozzátette: nemcsak a kispestiek nem érdemlik meg ezt a hanyagságot, hanem az önkormányzatnak törvényi kötelezettsége a közvagyon állagmegóvásáról is gondoskodni.

 

Többet is költhettek volna, ha nem puskázzák el a lehetőséget

A baloldali városvezetés hozzáállását mutatja egyébként az is, hogy az Egészségügyi Intézet aulájának a felújítását már a tavalyi évre betervezték a költségvetésbe, mégis csak idén nyár végére – egészen véletlenül az önkormányzati választások előtti időszakra – készül el. Ráadásul azt a lehetőséget is elpuskázta a Gajda Péter vezette önkormányzat, hogy forrást kaphasson a kormánytól a kerület: Kispest egyedüliként egy forint külső támogatást nem kért, mivel az Egészsége Budapest Program fejlesztési forrásigényekor azt jelezték, hogy a szükséges munkálatokra az önkormányzat biztosítja a forrást. Vagyis az olvasható ki a Gajda Péterékkel is egyeztetett táblázatból, hogy a kispesti intézmény esetében a kerületnek nincs szüksége a kormányzat támogatására. Így a felújítást önerőből kell megoldania az önkormányzatnak, holott ezt az összeget akár át is csoportosíthatták volna egyéb fejlesztésekre, vagy orvosi eszközök vásárlására.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.