2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kispestiek biztonságáért dolgoznak – kitüntették őket

Főoldal>Közülünk>A kispestiek biztonságáért dolgoznak – kitüntették őket
 
Írta: Szerk.
2021. május 31. 11:06
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Példaértékű munkájukról tettek tanúbizonyságot azok a rendvédelmi dolgozók, akik ünnepélyes keretek közt vehették át kitüntetéseiket a KMO Művelődési Központ és Könyvtárban. A rendezvényen átadták egyebek között Az év rendőre, Az év tűzoltója és Az év polgárőre címeket, illetve az idén alapított Sárkányölő Szent György Elismerést is.

A rendvédelmi dolgozók tiszteletére évről évre megrendezett ünnepség a koronavírus-járvány miatt tavaly decemberben elmaradt, most azonban lehetőség adódott az elismerések ünnepélyes átadására. Az év rendőre elismerő címet Szikszai Ádám Róbert rendőr főtörzsőrmester vehette át, aki 2013-ban került a rendőrség hivatásos állományába, a XIX. kerületi Rendőrkapitánysághoz, ahol 2019-ben körzeti megbízotti beosztást kapott. Elhivatott munkájával nagyban hozzájárult a közterületi bűncselekmények visszaszorításához.

 

Az év tűzoltója címet Menotti Péter tűzoltó főtörzsőrmester kapta, aki 2007 óta teljesít szolgálatot a tűzoltósági állományban. Munkáját példaértékűen végzi, mindemellett a közösség meghatározó tagjának is számít. Kollégái tapasztalt, nagy tudással rendelkező tűzoltóként tartják számon, aki nemcsak aktív tevékenységével, hanem építő jellegű javaslataival is segíti a munkát.

 

Az év polgárőre Nagy Éva, a Dél-Pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület (az egyesületről írt cikkünket ide kattintva olvashatják) elnöke, aktív tagja lett. 2011 óta polgárőr, s az azóta eltelt 10 évben rengeteget tett Kispest közbiztonságának javításáért. Fontos feladatként tekint a nehéz helyzetben lévők segítésére, a karitatív munka szervezésére; a koronavírus-járvány időszakában erre kiemelt hangsúlyt fektetett.

 

Kerületünk közbiztonságáért tett példamutató munkája elismeréseképpen oklevelet és pénzjutalmat kapott a rendőrkapitányság kilenc munkatársa: Faragó Márton és Kovács Emil Péter rendőr őrnagyok, Vincze Krisztina címzetes rendőr alezredes, Farkas Béla címzetes rendőr törzszászlós, Majorné Kökényesi Gabriella rendőr zászlós, Polgár Edina rendőr főtörzsőrmester, Szalai Krisztina címzetes rendőr százados, Huszka István Csaba rendőr őrmester és Papp Szilvia ügykezelő.

 

A kispestieket szolgáló tevékenységéért, áldozatos munkájáért hasonló elismerésben részesült a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartozó XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság öt munkatársa: Farkas István tűzoltó főtörzsőrmester, Farkas Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, Schweier Ferenc tűzoltó főtörzsőrmester, Tóth Tamás tűzoltó zászlós és Mihály Tamás tűzoltó törzsőrmester. A közbiztonságot szolgáló, a rendőrség és az önkormányzat tevékenységét támogató önzetlen polgárőri munkája elismeréseként elismerő oklevélben részesült Menyhárt Andrea polgárőr és Gyalog Csaba önkormányzati rendész.

 

Az idén alapított, a kerületi rendőrkapitányság állományában hosszabb ideje szolgálatot teljesítő rendőröknek adományozható Sárkányölő Szent György Elismerést és az ezzel járó pénzjutalmat öten kapták meg: Áldorfai Márk és Kopp Bernadett rendőr hadnagyok, Pádár Tünde rendőr főtörzszászlós, Pócs Attila rendőr zászlós és Németh Dávid rendőr őrmester.

Fotók: uj.kispest.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.