2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kormány átvállalja a kórházak adósságát

Főoldal>Közérdekű>A kormány átvállalja a kórházak adósságát
 
Írta: Szerk.
2018. november 30. 10:11
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Átvállalja a kórházak teljes adósságát a kormány, továbbá megemelte az egészségügyi kasszát, és újabb egészségügyi béremelésről is döntött.

A kórházak teljes adósságállományát átvállalja a kormány, mivel konszolidációra rendelkezésre álló keret pontosan akkora, amennyire szükség van – ez 34 milliárd forint.

 

Több kiemelt jelentőségű egészségügyi vonatkozású döntés is megszületett: a kormány megemelte az egészségbiztosítási kasszát, és döntött újabb béremeléséről is, az ő bérük 2022-ig négy lépésben 72 százalékkal emelkedik.

 

Emellett elfogadták az alapellátás átalakításának koncepcióját, valamint az öt legsúlyosabb, népegészségügyi jelentőségű betegség programját is – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 

Tekintse meg galériánkat a megújult egri Markhot Ferenc, a körmendi valamint a Jahn Ferenc Dél-Pesti kórházakról

 

Komoly egészségügyi intézményfejlesztések országszerte

A kórházak adósságának átvállalása, valamint az ágazati béremelések mellett a kormány a Budapesti és Pest megyei kórházak fejlesztésére útjára indította az Egészséges Budapest Programot, amelyben 700 milliárd forintos, kizárólag hazai forrásból három centrumkórházat alakítanak ki, súlyponti, központi szerepet kap a János kórház is, és további huszonöt kórházat újítanak fel a központi régióban (Budapesten és Pest megyében). Így jelentősen javul a kispestiek egészségügyi ellátása is, már átadták a Jahn Ferenc Kórház új sürgősségi betegellátóját, a Bajcsy kórházban teljesen új szakrendelő épül, a Heim Pál Gyermekkórházat pedig Európában is egyedülálló gyermekgyógyászati központtá alakítják.

 

A program részeként a kerületi járóbeteg-ellátási intézmények fejlesztésére is felajánlottak forrást a kerületeknek, amely lehetőséggel azonban a Gajda Péter (MSZP) vezette baloldali többségű önkormányzat nem élt.

 

Mindezt megelőzően a kormány már végrehajtott egy 500 milliárd forintos fejlesztést a vidéki nagyvárosokban: megújultak a kórházak, rendelőintézetek és mentőállomások, utóbbiakból újak is épültek.

 

Forrás: MTI, 888.hu

Főkép: Pixabay.com, illusztráció

Galéria: kormany.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.