2019. május 22., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kormány megtámadja a Sargentini-jelentésről szóló szavazást

Főoldal>Közélet>A kormány megtámadja a Sargentini-jelentésről szóló szavazást
 
Írta: Szerk.
2018. október 02. 19:20
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megtámadja a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti szavazás eredményét a kormány az Európai Unió Bíróságán, mivel azt az alapszerződés rendelkezéseinek ellentmondva fogadták el. A jelentés strasbourgi vitájában Orbán Viktor kijelentette: nem hagyja, hogy a bevándorláspárti erők megzsarolják és fenyegessék Magyarországot. A jövő májusi EP-választás fő tétje is az lesz, hogy az erős nemzetállamok meg tudják-e fékezni az illegális migrációt, vagy a bevándorlást támogató balliberális erők győzelmük esetén elözönlik-e kontinensünket az idegenek.

A kormány az Európai Unió Bíróságán megtámadja az Európai Parlament (EP) Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel jogellenes módon figyelmen kívül hagyták a tartózkodó szavazatokat, és csak így lett meg a Magyarországot elítélő dokumentum elfogadásához szükséges kétharmados többség – jelentette be a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

Ráadásul egy az Európai Parlament által indított eljárás nem is zárulhatna a szavazati jog megvonásával, ebből is nyilvánvaló, hogy ez egy nyomásgyakorlási eszköz Magyarországgal szemben – jelentette ki, hozzátéve, az eljárás végén Magyarországnak nem keletkezhet joghátránya, de alkalmas lehet arra, hogy a bevándorlással következetesen és elsőként szembeforduló országot megpróbáljanak megbüntetni a jövő májusi európai parlamenti (EP) választás kampányban. Nyilvánvalóan ez volt a kezdeményezők és az oldalukra állók célja – mondta.

 

Az EP-választás igazi tétje

Európában ma a bevándorláspárti és az azt ellenző, az erős nemzetállamok Európájáért küzdő erők feszülnek egymásnak.

 

Bakondi György felhívta a figyelmet, hogy a választás közeledtével a bevándorlást eddig nyíltan támogató liberális baloldali erők is érzékelik, hogy a társadalmak elutasítják Európa elözönlését és a biztonságra törekednének. Ezért azok, akik eddig a tömeges bevándorlás hívei voltak, hangnemet váltva, ma a külső határok védelmét hangsúlyozzák - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

 

A Sargentini-jelentés hátteréről

A jogi végzettséggel nem rendelkező Judith Sargentinit, a holland Baloldali Zöldek (GroenLinks) politikusát, az Európai Zöld Párt képviselőjét 2017 májusában bízták meg, hogy készítsen egy különjelentést Magyarországról, mégpedig úgy, hogy a dokumentum állja meg a helyét jogi szempontból, mentes legyen mindenféle politikai motivációtól és független, mindenre kiterjedő vizsgálat előzze meg. Ehhez képest a kormányoldal képviselőit szinte meg sem hallgatta a képviselő, aki hivatalos látogatást nem is tett Magyarországon. Sargentini magán jellegű itt tartózkodása során pedig olyan médiumokkal és szervezetekkel egyeztetett, mint az RTL csoport, a 444.hu, az Amnesty International, a Közép-európai Egyetem (CEU), a MigSzol Migráns Szolidaritás Csoport, a Népszabadság, az Open Society European Political Institute (amely Soros György Nyílt Társadalom Alapítványainak hálójába tartozik), vagy a Transvanilla Transznemű Egyesület.

 

Jelentésében Sargentini olyan ügyekben marasztalja el Magyarországot, mint az állítólag tomboló idegengyűlölet, vagy a migránsok és menekültek sérülő alapjogai, ám olyan ügyekben is, amelyekkel kapcsolatban valóban volt vita különböző uniós szervek és a kormány között, de azokban több évvel ezelőtt mindkét fél részéről megállapodás született (ilyen az Alaptörvénnyel, vagy a médiatörvénnyel kapcsolatos viták).

 

Magyarország nem enged a zsarolásnak

„Visszautasítom, hogy a bevándorlásparti erők fenyegessék, zsarolják, rágalmazzák Magyarországot és a magyar embereket” – mondta a Sargentini-jelentés strasbourgi vitájában Orbán Viktor miniszterelnök. Azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, „nem leszünk bevándorlóország” – tette hozzá.

 

A baloldal Magyarország ellen szavazott

A Párbeszéd parlamenti frakciójába átülő MSZP-s Burány Sándor párttársa, Ujhelyi István hazugsággal vádolta Orbán Viktort, és azzal, hogy kettéosztotta a magyar társadalmat, „mérget dobott közös ivókutunkba”, ezért igennel szavazott a Magyarországot elítélő jelentésre.

 

A Gyurcsány-párt (Demokratikus Koalíció) EP-képviselője, Niedermüller Péter szerint nincs szó hazánk megbüntetéséről, vagy meghurcolásáról, de ő is támogatta a jelentést.

 

A hazájuk ellen szavazó magyarokról

„A saját hazájuk ellen szavazó” magyarokkal az a baj, hogy „jobban gyűlölnek engem, mint amennyire szeretik a hazájukat” – mondta a strasbourgi vitán a miniszterelnök. Orbán Viktor kijelentette: „aki pedig azt állítja, hogy a jelentés nem Magyarországot ítéli el, olvassa el a címét. Itt nem a magyar kormányt akarják elítélni, hanem Magyarországot.”

 

Merkel csorbítaná a tagállamok határvédelmi hatáskörét

Az illegális bevándorlás elleni harc miatt, az EurópaiUnió külső határainak védelméért a közös külső határon fekvő államoknak (így Magyarországnak is) át kellene adnia nemzeti kompetenciájuk egy részét a Frontex-nek, az EU határ- és partvédelmi szervezetének – jelentette be Angela Merkel. A német kancellár úgy fogalmazott, hogy az illegális migráció elleni harchoz „egy adag szolidaritás” is szükséges, amikor „emberek érkeznek hozzánk, vagy amikor meg kell teremteni a legális migráció lehetőségeit, hogy segítsünk bajba került országoknak”.

 

Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje helyettünk a magyar határt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel felvetésére, amikor átadta az Európai Tanács osztrák soros elnökségének azt a javaslatot – amelyet korábban a bolgár elnökség is megkapott -, amely szerint “a tagállamoknál maradhat a védekezés joga”. A kormányfő úgy fogalmazott, „szép dolog a Frontex, de a Frontex életében még soha egyetlen méter határt sem védett meg, mi meg több száz kilométert”.

 

A kormánypártok szerint Brüsszel azért akarja megcsorbítani a határvédelem jogát, hogy fel tudja gyorsítani a migránsok betelepítését és továbbra is rá akarja erőltetni a saját bevándorláspárti politikáját akarja ráerőltetni a tagállamokra.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.