2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A kormányhivatal is segít

Főoldal>Közérdekű>A kormányhivatal is segít
 
Írta: Szerk.
2017. február 10. 10:29
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hatékonyabbá tenné az állatvédelmi hatósági munkát Budapest Főváros Kormányhivatala. Dr. György István fővárosi kormánymegbízott megküldte a budapesti jegyzőknek azt az ellenőrzési listát, amelyet az állatvédőkkel együttműködve állítottak össze annak érdekében, hogy valamennyi önkormányzat állatvédelmi szakemberei egyformán hatékonyan léphessenek föl az embereket és állatokat egyaránt veszélyeztető helyzetekben.

Az Országos Állatvédőrség és a fővárosi kormányhivatal együttműködésével készült el egy olyan komplex ellenőrzési lista, amely az állatvédelmi hatósági szakemberek munkáját teheti hatékonyabbá. Hasonló ellenőrzési listákat már a rendőrség is használ. A munkát Dódity Gabriella, az Illatos úti ebtelep munkáját támogató Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány kuratóriumának tagja koordinálta.

 

 Dódity Gabriella a Magyar Birtokvédelmi Szövetség szakmai napján beszélt az állatvédelmi ellenőrzési listáról

 

– Célunk, hogy a lehető leghatékonyabbá és egységessé tegyük az egyes állatokkal kapcsolatos bejelentések, hatósági ügyek során az eljárást. Az állattartási ügyekkel mint elsőfokú hatóság, a helyi ügyintézők találkoznak először. Ilyenkor olyan „ügyfelekkel” néznek szembe az ügyintézők, akik nem tudnak beszélni. Ezért is tartom nagyon fontosnak, hogy az állattartással kapcsolatos birtokvédelmi ügyek során a „szegény szomszéd” mellett megnézzük, például a „szegény kutyát” is. Vajon miért ugat, vonyít, amivel zavarja a környezetét is? A felelős állattartás és annak ellenőrzése mindannyiunk közös érdeke, ezért is hozta létre az Országos Állatvédőrség a hatósági munkát segítő dokumentumot – mondta Dódity.

 

             Sokan érdeklődőt vonzott "A birtokvédelem az állatvédelemben" elnevezésű konferencia

 

Hangsúlyozta: mindez azért is fontos, mert a hatékony intézkedés nemcsak az állatok védelmét szolgálja, hanem az olyan esetek megoldását is, amikor emberek egészségét vagy biztonságát veszélyeztető helyzetek alakulnak ki. Mint mondta, azt szeretnék, hogy ne legyen különbség a települések között abban, hogy mire figyelnek egy-egy állatvédelmi intézkedés vagy eljárás során, ezért is fordultak a kormányhivatalhoz. Dr. György István Budapest Főváros Kormányhivatala vezetőjeként abban segítette ezt a munkát, hogy a szakmai kiegészítések után eljuttatta a huszonhárom budapesti kerületi jegyzőnek azt az ellenőrzési listát, amelyet állattartással kapcsolatos bejelentések helyszíni szemléjén használhatnak. Mint mondja, – tekintettel arra, hogy időközben hatáskörváltozás is történt – kezdeményezni fogja, hogy az újítás országszerte valamennyi településen is bevett gyakorlattá válhasson.

 

Dr. György István, budapesti kormánymegbízott

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.