2021. február 26., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A Közpark benyújtja a számlát, ha valaki helyettük elvégzi a munkát?

Főoldal>Közélet>A Közpark benyújtja a számlát, ha valaki helyettük elvégzi a munkát?
 
Írta: Szerk.
2020. július 22. 17:59
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nem elég, hogy a Közpark Kft. nemtörődömsége miatt akkorára nőtt a gaz a Corvin körúti parkolóban, ami a parkolást és a gyalogos közlekedést is megnehezítette, az ügyvezető még azon is háborog, hogy Fekete Márk (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő saját maga elvégezte a gaz kiirtását a Kispest köztisztaságáért is felelős cég helyett. Eközben Gajda Péter (MSZP) polgármester egyszemélyi döntésével újabb, ötéves megbízást adott annak a könyvvizsgálónak, aki nem tájékoztatta a képviselő-testületet a Közpark Kft-nél hónapokon át tartó 43,5 millió forintos sikkasztásról és az emiatt indult nyomozásról.

Több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy a Kispest köztisztaságáért is felelős Közpark Kft. sokszor nem áll a helyzet magaslatán e feladata ellátása során: sok helyen még idén tavasszal sem szállították el az előző évi avart, ott éktelenkedtek az avargyűjtő ketrecekben. Ez a hozzáállás megmutatkozik a közterületi növényzet állapotán és abban, hogy nem egy helyen járdákat tesz járhatatlanná az erdőméretű gaz.

 

OLVASTA MÁR?

Gyanús csend a Közparknál

 

Ezt a helyzetet, és azt, hogy a június 22-i jelzése után még július 4-én sem történ semmi, elégelte meg Fekete Márk (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, ezért saját maga állt neki levágni – és a Közparktól vásárolt zsákokba – bezsákolni a Corvin krt. 2-nél és 4-nél már a parkolást is megnehezítő méretes dudvát. – Fizettem a cégnek 5.200 forintot, hogy helyettük elvégezhessem a munkát – írta közösségi oldalán a képviselő. A Közpark szerint nem tette „jól”, Bán Zoltán igazgató ugyanis nehezményezte, hogy a zöldhulladékos zsákok űrtartalmánál nagyobb mennyiségű gazt tett a zsákokba Fekete Márk, egyben fájlalta, hogy emiatt „gyakorlatilag féláron (veszteséggel)” kell elvégezniük a munkát. Egyrészt nem kellett volna megvárni, mire a gaz az égig nő. Másrészt a Közpark csak napokkal később vitte el a zsákokat. Akkor milyen munkáról beszélt Bán Zoltán?

 

 

Nem csak a munkamorál, a Közpark pénzügyei is véleményesek

A Közpark Kft. a tavalyi évben 370 millió forintot kapott az önkormányzattól feladatainak ellátására, miközben a fenti példa is mutatja, bőven vannak hiányosságok. Eközben a Bán Zoltán vezette cég nagyságrendileg 60 millió forintos mínusszal zárta 2019-et, ezért a Közpark további 16,5 millió forintot kért a városvezetéstől a működéséhez. A deficit tetemes részét az a 43,5 millió forint jelenti, amelyet a cég egyik dolgozója 2018 vége és 2019 márciusa között összesen 66 darab fiktív számla alapján utalt el a Közpark számlájáról. Mindez azonban csak hónapokkal később tűnt fel Bán Zoltánnak, miközben ez az összeg a cég éves bevételének több mint tíz százaléka. Az ügyben jelenleg is büntetőeljárás folyik.

 

OLVASTA MÁR?

Újabb pénzügyi gondok a Közparknál

 

– Alkalmatlan vezetőnek az, akinek a tudta nélkül 66 db teljesítés nélküli számlát elutalnak a cégtől, ráadásul 60 millió forintos hiányt hoz össze egy évben az általa vezetett társaság – mondta lapunknak korábban Fekete Márk.

 

Csak lózung a baloldali átláthatóság?

A hab pedig akkor került fel a tortára, amikor Gajda Péter (MSZP) polgármester a járvány alatti különleges jogrendben hozott egyszemélyi döntése értelmében ugyanaz a könyvvizsgáló kapott ötéves megbízatást, akinek a képviselő-testület felé kötelező írásos beszámolójából valahogy kimaradt az eltűnt 43,5 millió forint és a nyomozás ténye. Ezt pedig a cég felügyelő bizottságának DK-s elnöke, Domokos Gábor és szocialista tagja, Bogó Józsefné is támogatták. És ráadásul nem ez a könyvvizsgáló adta a legolcsóbb árajánlatot.

 

OLVASTA MÁR?

A kispesti baloldalnak nincs igénye az átláthatóságra?

 

– Ha már Bán Zoltán nem érezte úgy, a sikkasztásról és nyomozásról tájékoztatnia kell a képviselő-testületet, elfogadhatatlan, hogy a könyvvizsgáló elmulasztotta ezt a kötelességét – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. – Nem szeretnénk, ha az a könyvvizsgáló folytatná a munkáját, aki ezt elmulasztotta. Ez volna a baloldal törekvése az átláthatóságra? – tette fel a sajnos költőinek tűnő kérdést.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.