2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A legrangosabb magyar szakmai díjjal ismerték el Karikó Katalin munkásságát

Főoldal>Közélet>A legrangosabb magyar szakmai díjjal ismerték el Karikó Katalin munkásságát
 
Írta: Szerk.
2021. május 25. 12:32
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
„Karikó Katalin kutatásaival beírta nevét az orvostudomány történetébe, így nem volt kérdés, hogy a legmagasabb szakmai díjjal jutalmazzuk munkásságát” – mondta Kásler Miklós, aki Semmelweis Ignác-díjat adományozott a biokémikusnak, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatójának.

Az emberi erőforrások minisztere a díj átadásakor több párhuzamot is vont Semmelweis Ignác és Karikó Katalin életpályája közé. Például annak dacára, hogy munkásságuk tudománytörténeti szempontból kiemelt jelentőséggel bír, mindkettejüknek komoly ellenszélben kellett érvényesülniük: Semmelweis munkásságát sokáig nem ismerték el, s Karikó Katalin sem tudta könnyen megvalósítani újszerű tudományos gondolatmenetét.

Kásler Miklós reményét fejezte ki, hogy a Nobel-díjat odaítélő bizottság is meghozza majd a kutatónő tudományos eredményéhez méltó döntést.

 

Karikó Katalin megtiszteltetésnek tartja, hogy megkapta a legmagasabb hazai szakmai elismerést, a Semmelweis Ignác-díjat, s mint mondta, munkáját folytatja, hiszen fontos, hogy azokra a betegségekre is gyógymódot találjanak, amelyeket eddig a koronavírus-járvány miatt „félretoltak”. Ahogy fogalmazott: nagyon sok ember szenved még.

Azt ugyanakkor örvendetesnek nevezte, hogy van vakcina, ezért az emberek felszabadulhatnak és találkozhatnak egymással. Szavai szerint számára is öröm volt egy hónapig Magyarországon lenni, s barátokkal és ismerősökkel találkozni ez idő alatt.

 

Fotók: MTI/Balogh Zoltán

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.