2022. május 19., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A magas vérnyomással kapcsolatos kutatási projekt indul Kispesten is - kérik a betegek együttműködését

Főoldal>Közérdekű>A magas vérnyomással kapcsolatos kutatási projekt indul Kispesten is - kérik a betegek együttműködését
 
Írta: Szerk.
2021. október 11. 11:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Lakossági hipertóniaszűrés indul a Kispesti Egészségügyi Intézetben, s tart majd a következő néhány hétben. Az ország több egészségügyi intézményében egyszerre futó, tudományos célokat szolgáló projektben a szakrendelésre váró páciensek önkéntes alapon vehetnek részt.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának Egészségtudományi Klinikai Tanszéke és a Geriátriai Klinika egy közös, az időskori magyar lakosság hipertónia érintettségével, előfordulásának gyakoriságával kapcsolatos kutatási projektet indítottak. Az ehhez kapcsolódó információszerzésben a kiemelt országos egészségügyi intézmények mellett két fővárosi szakrendelő is részt vesz: a Kispesti Egészségügyi Intézet és az I. kerületi Szakrendelő.

 

„Kérem, amennyiben az Intézet bármely (Belgyógyászaton kívüli) szakrendelésén várakozás közben megszólítja önöket a vizsgálatot végző kolléga, ha idejük és türelmük megengedi, álljanak a program rendelkezésére! Az információgyűjtés része az életmódra vonatkozó kérdéseket felölelő kérdőív kitöltése, háromszori ellenőrző vérnyomásmérés és rövid konzultáció” – írta közleményében dr. Kumin Marianna, a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa.

 

Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy a projekt a tudományos célú ismeretszerzésre irányul, ezért nem kötődik semmilyen céghez, így nem ajánl eszközvásárlást sem. Lényege a vérnyomással kapcsolatos tájékoztatás, annak felmérése, ki mennyire van tudatában az esetleges vérnyomás-betegségének, illetve megfelelő-e a gyógyszerbeállítása, s hogy mennyire tájékozott a gyógyszerek hatásairól.

 

„Kérem, hogy szíves együttműködésükkel támogassák ezt a mindnyájunk számára hasznos kutatási projektet!” – tette hozzá dr. Kumin Marianna.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.