2019. július 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A magyar kultúra napja: a WKK-ban köszöntötték a kerület közművelődési dolgozóit

Főoldal>Kultúra>A magyar kultúra napja: a WKK-ban köszöntötték a kerület közművelődési dolgozóit
 
Írta: Pászti András
2013. január 23. 19:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten is hosszú évek óta megemlékeznek a kerületben tevékenykedő közművelődési dolgozókról január 22-én, A magyar kultúra napja alkalmából, amit 1989 óta ünneplünk. Tavaly óta Közművelődésért díjjal is jutalmazzák az erre legérdemesebbeket.

 

Az emlékplakettet és a vele járó jutalmat a képviselő-testület döntése alapján idén Gábor Ilona a KMO Művelődési Ház igazgatója kaphatta meg a közművelődésben folytatott sok éves, kiemelkedő munkájának elismeréseként.

Az ünnepséget január 22-én 10 órától a Wekerlei Kultúrházban tartották meg, ahol a közművelődési dolgozókon kívül többen jelen voltak Kispest önkormányzatának vezetői és a képviselő-testület tagjai közül.

 

Az ünnepség elején Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, és megköszönte, hogy kollégáit egy ilyen ünnepséggel és díjjal ajándékozza meg az önkormányzat. Ezután Gajda Péter polgármester méltatta a kerületben dolgozó művelődési szakemberek munkáját és érdemeit. Hangsúlyozta, hogy a kerületben magas színvonalú kulturális élet folyik, mely nagyban a két közművelődési intézmény kiemelkedő tevékenységének köszönhető. Mihály András a KOSIE Bizottság elnöke – akinek javaslatára tavaly a Közművelődésért díj létrejöhetett – köszöntötte a két művelődési intézmény dolgozóit. Ezek után Gajda Péter polgármester átadta a díjat, melyet Gábor Ilona azzal köszönt meg, hogy ez az eredmény a KMO munkatársi csapatának köszönhető, mert nélkülük nem tudna ilyen színvonalasan működni a művelődési ház.

 

Az ünnepség a Kossuth-díjas és Prima Primissima-díjas Kaláka együttes koncertjével folytatódott, ahol egy válogatás hangzott el a magyar irodalom legszebb versei közül az együttes megzenésítésében. A rendezvény állófogadással zárult.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.