2020. október 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A magyar kultúra napja: a WKK-ban köszöntötték a kerület közművelődési dolgozóit

Főoldal>Kultúra>A magyar kultúra napja: a WKK-ban köszöntötték a kerület közművelődési dolgozóit
 
Írta: Pászti András
2013. január 23. 19:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten is hosszú évek óta megemlékeznek a kerületben tevékenykedő közművelődési dolgozókról január 22-én, A magyar kultúra napja alkalmából, amit 1989 óta ünneplünk. Tavaly óta Közművelődésért díjjal is jutalmazzák az erre legérdemesebbeket.

 

Az emlékplakettet és a vele járó jutalmat a képviselő-testület döntése alapján idén Gábor Ilona a KMO Művelődési Ház igazgatója kaphatta meg a közművelődésben folytatott sok éves, kiemelkedő munkájának elismeréseként.

Az ünnepséget január 22-én 10 órától a Wekerlei Kultúrházban tartották meg, ahol a közművelődési dolgozókon kívül többen jelen voltak Kispest önkormányzatának vezetői és a képviselő-testület tagjai közül.

 

Az ünnepség elején Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, és megköszönte, hogy kollégáit egy ilyen ünnepséggel és díjjal ajándékozza meg az önkormányzat. Ezután Gajda Péter polgármester méltatta a kerületben dolgozó művelődési szakemberek munkáját és érdemeit. Hangsúlyozta, hogy a kerületben magas színvonalú kulturális élet folyik, mely nagyban a két közművelődési intézmény kiemelkedő tevékenységének köszönhető. Mihály András a KOSIE Bizottság elnöke – akinek javaslatára tavaly a Közművelődésért díj létrejöhetett – köszöntötte a két művelődési intézmény dolgozóit. Ezek után Gajda Péter polgármester átadta a díjat, melyet Gábor Ilona azzal köszönt meg, hogy ez az eredmény a KMO munkatársi csapatának köszönhető, mert nélkülük nem tudna ilyen színvonalasan működni a művelődési ház.

 

Az ünnepség a Kossuth-díjas és Prima Primissima-díjas Kaláka együttes koncertjével folytatódott, ahol egy válogatás hangzott el a magyar irodalom legszebb versei közül az együttes megzenésítésében. A rendezvény állófogadással zárult.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.