2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A mi kis színházunk

Főoldal>Kultúra>A mi kis színházunk
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. október 31. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten működik egy színház, amelyik időről -időre elvarázsolja a közönséget. A Kispesti Kisszínház vezetőjével, Cserkó Zsolttal beszélgettünk a társulat életéről, céljairól.

Mióta működik a Kispesti Kisszínház, hány taggal?

 

A társulat 2008 októbere óta, vagyis éppen három éve működik itt, Kispesten, állandó játszóhelyül a KMO Művelődési Házat választva, ahol azóta is dolgozunk a próbáink alkalmával, és ahol általában havi rendszerességgel játsszuk aktuális előadásainkat. Jelenleg a Stúdiósokkal együtt 18 fős a társulat, és a még futó Faroktól fölfelé előadásunkban játszik néhány vendégszínész is, akik előzőleg a társulat tagjai voltak, de az életük változásából kiindulva mára már csak a vendégszereplést tudják vállalni.

 

Milyen célkitűzéssel működik a társulat?

 

Célunk továbbra is az – a saját szívünk, lelkünk színjátszással való kiteljesítése mellett -, hogy felnőtt korú, de többségében fiatalokból álló amatőr társulat keretében lehetőséget adjunk olyan fiatalok színészi, színházi ambícióinak kibontakoztatására, akik komolyan érdeklődnek a színjátszás iránt. Másrészt pedig szeretnénk elérni azt - amiért kezdettől fogva dolgozunk, a egyéni indíttatásunk és kedvtelésünk mellett -, hogy az évek során Kispest színházi társulatává váljunk. Nevünkkel is ezt szeretnénk kihangsúlyozni indulásunk óta, hogy néhány évad elteltével szeretnék elérni, hogy a kerület lakossága és vezetése is úgy tekintsen ránk, mint a kerület színházára.

A 2011. januárjában, a Magyar Szín-Játékos szövetség által megrendezett Magyar Művek Szemléjén Pozsgai Zsolt kortárs szerző, Faroktól fölfelé című komédiájával szerepeltünk, amelyet országos Bronz minősítéssel értékelt a szakmai zsűri.

 

Az évadban milyen új darabot láthat a közönség?

 

A 2011/2012-es évadban még kétszer (november 12-én, és december 3-án, 19 órai kezdettel) játsszuk itt, Kispesten a KMO-ban a Faroktól fölfelé c. előadásunkat. Tehát e produkciót a kispesti közönség utoljára decemberben láthatja tőlünk „hazai” színpadon, ezután már csak vendégelőadásban játsszuk, terveink szerint más kerületekben és településeken.

 

Azonban, természetesen új előadást is láthatnak tőlünk, akik a továbbiakban is szeretnének megnézni bennünket, hiszen már próbáljuk következő produkciónkat. Molnár Ferenc örök klasszikusát, a Liliom című, drámai játékunkat 2012. január 14-én, szombaton 19 órai kezdettel tekintheti meg az érdeklődő közönség. Bízunk benne, hogy Kispesten is szeretettel fogadják majd ezt az előadást, hiszen ez a darab a mai napig világszerte óriási sikernek örvend, és hazai amatőr, valamint profi színházak is folyamatosan játsszák szerte az országban.

 

Emellett, nagy örömünkre szolgál az, hogy egyik régi tervünk is megvalósult végre, hiszen a szeptemberi meghallgatásra annyian jelentkeztek, hogy el tudtuk indítani a társulat utánpótlását jelentő Stúdiónkat is, ahova színjátszás szempontból tapasztaltabb és tapasztalatlanabb, de tehetséges fiatalok kerültek be, és jelenleg heti egy foglalkozással felkészítő, összeszoktató munka is zajlik, hogy a későbbiek során velük közösen tudjunk a következő produkcióinkba belekezdeni.

 

A Liliom előadásunk bemutatója után tavasszal egy több hónapos tréningsorozatot tervezünk megvalósítani, mely a versek és a színház, színészi játék, mozgás ötvözésével, reményeink szerint az évad végére egy versszínházi előadásban fog kicsúcsosodni.

Mint említettem, nov. 12-én, 19 órai kezdettel, utolsó előtti alkalommal játsszuk itt, Kispesten a KMO Művelődési Házban Pozsgai Zsolt Faroktól fölfelé c. komédiáját, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Aki nem látta még ezen előadásunkat, de szeretné megnézni, ne habozzon, jöjjön el, mert novemberi előadásunk után, már csak decemberben láthatják tőlünk ezt a produkciót, itt, Kispesten.

 

Toureq úr szeret halászni. Puskával. Couccoásé gyakran jár a tóhoz. Egy motelbe. Lumiére szerelmes. Bárkibe. A feleségek gondolkoznak. Itt a gond. Ki jár a tóhoz, kivel és miért? Miért lakik itt egy orosz tábornok? A szobalány jól dolgozik? És mi lesz a vacsora? Teljes fejetlenség.”

 

A jegyeket a +36-70-409-6078-as telefonszámon, vagy online, a honlapunkon keresztül (www.kispestikisszinhaz.gportal.hu) lehet lefoglalni, de természetesen, az előadás előtt is meg lehet vásárolni.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.