2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A rapper is a polgárőrség mellett

Főoldal>Közélet>A rapper is a polgárőrség mellett
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. november 25. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
2010-ben alakult meg kerületünkben a Kispesti Készenléti Polgárőrség, mely a közbiztonság és az itt élők biztonságérzetének javítását tűzte ki céljául. A szervezet azóta növelte tagjai létszámát, és most működéséhez helyiséget is kapott.

Októberben döntött úgy Kispest képviselő-testülete, hogy a Kispesti Készenléti Polgárőrség munkáját polgárőr bázis kialakítására alkalmas helyiség kedvezményes bérbeadásával támogatja. A 33 nm²-es helyiséget 4 évre kapta meg a szervezet az önkormányzattól. Horváth Zoltán, az egyesület egyik alapító tagja a kispest.info-nak elmondta, sikerült jó kapcsolatokat kiépíteniük mind az önkormányzattal, mind a kerületi rendőrséggel. Megalakulásuk óta számos akcióval járulnak hozzá Kispest közbiztonságához, az elmúlt időszakban jelen voltak az Erkel Ferenc Általános Iskola előtt a reggeli időszakban, Halottak napja idején mind a négy nap a temetőt biztosították, focimeccseken is segítik a rendőrök munkáját. Létszámuk 15-ről 25 főre emelkedett, melyből 15 tagnak van már érvényes polgárőr vizsgája, emellett pedig egy tagjuk önkéntes tűzoltótanfolyamot is végzett. Horváth Zoltán hangsúlyozta, továbbra is várják azon kispesti lakosok jelentkezését, akik 18. életévüket betöltötték, és szeretnének polgárőrként önkéntes  munkát végezni.

Az új helyiségnek köszönhetően minden szombaton 15 és 18 óra között ügyeletet tartanak (Hunyadi utca 10-14), de kora reggeltől késő estig bárki számára elérhetőek a 0630-5419-409-es telefonszámon, valamint a kispestipolgarorseg@gmail.com e-címen is.

Az új helyiség birtokbavétele alkalmából a népszerű rapper, Dopeman is ellátogatott Kispestre, aki régi barátságot ápol a polgárőrség alapítójával. Dopeman az esemény alkalmából hangsúlyozta, szívesen áll ilyen jó ügy mellé, hiszen minden tisztelete azoké, akik saját szabadidejüket nem kímélve áldoznak a közbiztonságra. „Nagyon dicséretes tevékenységnek tartom, ha valaki ilyen nehéz feladatot vállal magára, az ilyen munkát mindenképp igyekszem támogatni a magam eszközeivel.”

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.