2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Adventi gondolatok Jókai Annával

Főoldal>Közélet>Adventi gondolatok Jókai Annával
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. december 19. 10:38
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest díszpolgárát, Jókai Anna Kossuth-díjas írónőt köszöntötték december 18-án 80. születésnapja alkalmából a wekerletelepi plébánia közösségi házában. Az írónőt az est házigazdája Tarnai Richárd, valamint Földesi Gyula és György István országgyűlési képviselők és a termet zsúfolásig megtöltő hallgatóság fogadta.
Tarnai Richárd köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az írónőt a kerek évforduló alkalmából már többen és az ország számos szegletében köszöntötték, de Jókai Anna most érkezett haza. Abba a közösségbe, ahol él, ahol a mindennapjait tölti, oda, ahol azok a gondolatok is születtek, amelyek egy-egy művében megjelentek. Kispest országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, Jókai Anna írásain keresztül egy-egy pillanatra az örökkévalóságba kaphatunk bepillantást, így köszönetet mondott az írónőnek ezért, hogy ott áll e jelképes függöny mögött és elhúzva azt be-bekukucskálhatunk egy másik világba.
 
Jókai Anna ünnepi gondolataiban az egymás iránti figyelemre, a szeretet nélkülözhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Teréz anya egy nyilatkozatát felidézve, hangsúlyozta: az igazságtalanság, a rengeteg szenvedés egy óceán a világban, de ha mindenki elvesz naponta csak egy csöppet ebből a rettenetes óceánból, megtette azt, ami az embernek a legfontosabb feladata a világban.
 
Az ünnepi esten fellépett az Angyali Kar, a Wekerletelepi Munkás Szent József Plébánia leánykórusa, majd Fejes Ádám: Adventi örvendezés című versét Lazányi Benjámin előadásában hallhatta a közönség. Fuvolán, gitáron és csellón komolyzenei részleteket adtak elő wekerlei fiatalok, majd Jókai Anna művéből hangzottak el idézetek, végül az estet az Életfa Táncegyüttes erdélyi születésnapi köszöntő éneke zárta.
 
 
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.