2021. december 07., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átadták a kormányzati támogatással épült utánpótlásközpontot

Főoldal>Kupa>Átadták a kormányzati támogatással épült utánpótlásközpontot
 
Írta: Szerk.
2018. november 22. 12:55
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
„Hiszünk abban, hogy minden nemzet olyan lesz, amilyen a fiatalsága” – mondta megnyitó beszédében Orbán Viktor miniszterelnök, a Budapest Honvéd FC Magyar Futball Akadémia ünnepélyes átadóján. A kispesti utánpótlásközpont kormányzati támogatásból, 4,2 milliárd forintból épült, és a 21. századi létesítmény 100 ifjú tehetségnek, valamint több száz játékosnak biztosít lehetőséget és méltó körülményeket arra, hogy tanulhasson, edzhessen.

Új otthont kapott a Magyar Futball Akadémia Kispesten. A kormányzati támogatással épült, és november 22-én átadott komplexumban hét pálya található, amelyek közül kettő a legmodernebb technológiával készült műfüves pálya, és amelyeket a Budapest Honvéd legendáiról neveztek el: Tichy Lajos, Bozsik József, Kocsis Sándor, Puskás Ferenc, Budai II László, Détári Lajos és Kozma Mihály nevét viselik. Emellett található még egy olyan terület is, amelyen műfüves kispályákon edzhetnek az ifjú tehetségek. A főútról az akadémiáig vezető utat pedig a valaha élt, talán legkiemelkedőbb futball intelligenciával rendelkező játékos után, Bozsik József sétánynak nevezték el. A területet egyébként egy erdei futópálya veszi körül, ezt a tervek szerint a kispestiek is használhatják majd. A Futball Akadémia épülete 5000 négyzetméteren terül el, amely száz akadémistának és több száz játékosnak ad otthont, tantermekkel, kétszemélyes, saját fürdőszobával ellátott szobákkal és szórakozásra alkalmas helyiségekkel, konditeremmel, orvosi szobával, konyhával és ebédlővel. 

  

Tekintse meg képgalériánkat!

– Amikor 2006 nyarán megvásároltam a Budapest Honvéd csapatát, és meglátogattam a Bozsik Stadion öltözőjét, valamint kiszolgálóhelyiségeit, először találkoztam földön szaladgáló patkányokkal Magyarországon, ide vezetett 30-40 év bűnös hanyagsága. De nem csak a Budapest Honvéd, hanem a magyar sport, az infrastruktúra és a magyar gazdaság is a megsemmisülés felé menetelt – kezdte megnyitó beszédét George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa az átadón, aki azt is hozzátette, hogy ekkor határozta el, hogy 2007 nyarára megteremtik a lehetőségét a Magyar Futball Akadémia létesítésére. – Valamelyest szerencsém is volt, hiszen ugyanebben az időben egy másik megszállott is dolgozott ugyanezen cél érdekében, ő nem Budapesten, hanem egy Felcsút nevű községben tevékenykedett. Őt Orbán Viktornak hívták, és éppen nem volt Magyarország miniszterelnöke. Végül is a felcsúti és a budapesti intézményünk kiegészülve az agárdi Sándor Károly Akadémiával lettek a magyar labdarúgás utánpótlás jelenkori bástyái.

 

– Az idő múlik, de a szerelem az örök. Mindegy, hogy az ember 6 éves, vagy elmúlt 55, ha egyszer beleszeretett ebbe a sportágba, akkor örökké a szerelmese is marad – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök, aki szívügyének tekinti a hazai sportélet támogatását, és dolgozik annak fellendítésén. – Beszéljünk egyenesen, ha Hemingway Úr nem vásárolja meg a Honvédot, akkor könnyen alakulhattak volna úgy a dolgok, hogy a magyar futball egyik legpatinásabb klubja örökre eltűnik a süllyesztőben. Nem így lett, a csapat kupagyőzelmekkel, sőt, bajnoki címmel is meghálálta a stabilitást. Azt láttuk, hogy amikor a kispesti csapatnak jól ment, akkor jól ment az egész magyar focinak is. Így történt ez a klub első aranykorszakában, amikor Puskásék rúgták itt a bőrt, így volt ez a második aranykorszakban is, amelyet Tichy Lajos neve fémjelzett, majd a harmadik aranykorszak idején is, amelyből jó néhány játékost most is itt látok a körünkben, közülük is kiemelkedett Détári Lajos. Ne felejtsük el, hogy ezekben a korszakokban is a magyar futballválogatott mindig a Honvéd játékosaira épült. Itt most élsportról beszélünk, hiszen az akadémiák az élsporthoz nevelnek utánpótlást, de ne feledjük el azt sem, hogy amikor tornatermeket, uszodákat fejlesztünk, akkor nem csak az élsportolókra gondolunk. Hanem arra is, hogy milyennek képzeljük a gyermekeink és az unokáink életét, és velük együtt hazánk jövőjét. Hiszünk abban, hogy minden nemzet olyan lesz, amilyen a fiatalsága, ezért mindenkinek az a jól felfogott érdeke, hogy egészséges, kiváló teljesítményre képes és hazájuk iránt elkötelezett fiatalok nemzedékei kövessenek bennünket. Márpedig a sport a legjobb eszköz arra, hogy ilyenné nevelhessük őket. Ezért támogatja a kormány azt, hogy minden iskolás gyermek sportoljon.

 

Egészséges életmódra ösztönöz a kormány

Fontos, hogy már gyermekkorban megkezdődjön az egészségtudatos életre nevelés, hiszen az egészséges gyermekekből jó eséllyel egészséges felnőttek lesznek. Ennek érdekében számos intézkedést tett már eddig is a kormány: 2011-ben bevezették a chips-adót, amely elősegítette, hogy a bizonyítottan sok cukrot, sót, koffeint és egyéb káros anyagokat tartalmazó élelmiszerekből kevesebbet fogyasszunk, és a gyártók is változtattak a receptúrákon. Szigorúbban ellenőrzik a menzák és az iskolai büfék kínálatát, valamint bevezették a mindennapos testnevelés órákat.

 

Az utánpótlás központról szóló korábbi cikkeinket erre és erre a linkre kattintva olvashatja el.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.