2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átadták a megújult Hunyadi teret

Főoldal>Közélet>Átadták a megújult Hunyadi teret
 
Írta: Kroó Zita
2014. június 18. 12:44
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Többek között térkőburkolattal, ivókúttal, virágokkal gazdagodott a tegnap átadott Hunyadi tér három parkrésze. A felújítást a körzet önkormányzati képviselője Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezte.

Összesen csaknem 14 millió forintból valósította meg az önkormányzat a Hunyadi tér felújítását. A munkálatok két ütemben zajlottak, március végéig közel 600 négyzetméteren a gyöngykavicsot térkőburkolatra cserélték, valamint a térről nyíló ingatlanok bejáratánál a lakók kérésére további 50 négyzetméternyi burkolat került. A játszótérrel szembeni parkrészen egy ivókutat is építettek. Az első ütem munkálatai összesen közel 10,4 millió forintból valósultak volt.

A felújítás második ütemében a növényzet rehabilitálására került sor. A tér már meglévő fáit gallyazták, majd mintegy 480 alacsony cserjét ültettek el, 250 négyzetméteren füvesítettek, valamint 52 négyzetméteren 1315 egynyári virág szépíti a Hunyadi teret. A kertészeti munkák 1,14 millió forintba kerültek, mellyel egyidejűleg a Közpark Kft. a park három részén automata öntözőrendszert épített ki 2,3 millió forintért.

A Hunyadi tér szomszédságában lakók már többször jelezték, hogy a park elhanyagolt, a növényzet frissítésre szorul, esztétikailag rontja Kispest összképét. Az elmúlt években számtalan felújítást végzett az önkormányzat Kispest közterein, parkjaiban, és remélem az itt lakók igényeit is sikerült a tér megújításával kielégítenünk- fűzte hozzá Szathury Kolos.

A korszerűsített park átadásán többek között Tóthné Szabó Éva és Ékes Gábor alpolgármesterek, Mihály András képviselő és Dódity Gabriella, dr. György István főpolgármester-helyettes főtanácsadója vett részt.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.