2020. október 01., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átadták a zajvédő falat

Főoldal>Közélet>Átadták a zajvédő falat
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. október 06. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hivatalosan is átadták a Nagykőrösi úti zajvédő falat szerdán délelőtt Kispesten a Nagykőrösi út és Határ út kereszteződésében.

Elkészült a zajvédő fal a Nagykőrösi út mentén, s szerda délután hivatalosan is átadták. Az ünnepségen megjelent Tarlós István, Budapest főpolgármestere is. A Nagykőrösi út mellett álló házak lakóit így kisebb zajterhelés éri, mintegy 14 decibellel csökkent a lakásokban mérhető zaj.

A zajvédő fal két ütemben épült fel, első szakaszát tavaly szeptemberben adták át a Vas Gereben és a Kund utca között. A júliusban befejezett második ütemben mintegy 910 méteres szakaszon épült fel a zajvédő fal a Kund utca és a Határ út között a Nagykőrösi út mentén, és a vele szemben levő XX. kerületi szakaszon is. A korábbi lakossági tiltakozások hatására a hanggátló falak átlátszó, biztonsági üvegből készültek, az építmény átlagos magassága 4 méter. A március vége óta folyó építkezéshez 470 millió forintot biztosított a Fővárosi Önkormányzat. A zajvédő fal teljes beruházásra egymilliárd forintba került.

Az M5-ös bevezető szakaszát 1984-ben adták át, s már kezdetektől fogva probléma volt az itt élők számára a túl magas zajszint. Az 1990-es évektől kezdve ezt több szakértői vélemény is alátámasztotta, ugyanis kimutatták, hogy mind nappal, mind éjszaka 10-15 decibellel meghaladja a zajszint a megengedett értéket. Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk már, nemrégiben emiatt pert nyertek a fővárossal szemben az itt lakók.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.