2020. május 30., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (10)
március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Augusztusig elkészül az Ady Endre út felújítása

Főoldal>Közélet>Augusztusig elkészül az Ady Endre út felújítása
 
Írta: Pászti András
2014. június 03. 10:49
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elkezdte a Fővárosi Önkormányzat az Ady Endre út kifelé vezető oldalának felújítását a Baross utca és a Rákóczi utca közötti 1,1 kilométeres szakaszon. Az várhatóan augusztus végéig tartó útfelújítással párhuzamosan villamospálya-felújításra is sor kerül több szakaszon – tudtuk meg dr. György István főpolgármester-helyettestől. A tavaly ősszel elkészült Határ út felé vezető oldalhoz hasonlóan teljesen megújul az útpálya szerkezete, kerékpársávot alakítanak ki, valamint felújítják villamosmegállók peronjait és új utasvárókat létesítenek.

Tavaly ősszel az első ütemmel kezdődött a felújítás, ekkor a befelé vezető oldal újult meg; most, a második ütem munkálatai várhatóan augusztus végéig tartanak, ez idő alatt pótlóbuszok közlekednek a 42-es villamos teljes vonalán. Az útfelújítással párhuzamosan villamospálya-felújításra is sor kerül az Ady Endre úton a Határ úti csomópont és a Tálas utca közötti, valamint a Kossuth Lajos utca és Vas Gereben utca közötti szakaszon – mondta dr. György István főpolgármester-helyettes, aki Almássy Kornéllal, a felújítást végző BKK-Közút vezérigazgatójával járt a munkálatok helyszínén. A tavaly ősszel elkészült Határ út felé vezető oldalhoz hasonlóan elvégzik az útpálya-szerkezet teljes felújítását, a Határ úti kerékpárúthoz is kapcsolódó kerékpársávot alakítanak ki, valamint felújítják a Corvin krt. és Hungária út villamosmegállók peronjait és új utasvárókat létesítenek.

 

 

– Az Ady Endre út felújítása már igen időszerű volt, hiszen az utoljára a kilencvenes években végeztek itt hasonló munkálatokat – mondta dr. György István. Hozzátette: a teljes pályaszerkezet és útburkolat csere mellett kialakítják a kerékpársávot, felújítják a járdát, illetve a gyalogátkelőhelyeknél új középszigettel teszik biztonságosabbá a gyalogosok közlekedését. A két érintett villamosmegálló peronját teljesen átépítik és új, fedett utasvárót is építenek a Corvin krt. és Hungária úti megállókban, amelyek akadálymentesen megközelíthetők lesznek. A 42-es villamos vágányzára alatt több helyen a villamosvágányokat is felújítják.

 

Almássy Kornéltól, a BKK-Közút vezérigazgatójától megtudtuk, a munkálatok várhatóan augusztus végéig tartanak, ezalatt az Álmos utca és a Rákóczi utca között a villamospályára terelik a Lőrinc felé tartó forgalmat, és a becsatlakozó utakat is lezárják. A tavaly ősszel elkészült befelé vezető oldal és a most készülő kifelé vezető oldal teljes felújítása több mint félmilliárd forintba kerül.

 

Dódity Gabriella, dr. György István főtanácsadója, Almássy Kornél, a BKK-Közút vezérigazgatója és dr. György István, Budapest főpolgármester-helyettese az Ady Endre út felújításán

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.