2018. december 15., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Autót kapott a kerekesszékbe kényszerült mesemondó

Főoldal>Közülünk>Autót kapott a kerekesszékbe kényszerült mesemondó
 
Írta: Szerk.
2018. február 12. 15:04
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Valóra vált az álom: a 14 éves, kerekesszékbe kényszerült Harza Márk családja kapott egy autót, így könnyebb lesz a kis mesemondót a kezelésekre szállítani. Az első 50 ezer forintot a Kispesti Társaskör adományozta, majd a kerekesszékeseket segítő Brandt Viktor Facebook csoportjának köszönhetően gyűlt össze a maradék összeg.

Óriási volt az öröm a Fővárosi Autópiacon, amikor Harza Márk először ülhetett bele a család új autójába, amelyet adományokból sikerült megvásárolni. A kis mesemondó álmáért 500-an fogtak össze, és 2018 forintot adományozva sikerült megvásárolni azt a Renault személygépkocsit, amellyel sokkal könnyebben tudják majd Márkot a kezelésekre szállítani. 

 

 

Márk születésétől fogva ritka csontfejlődési rendellenességgel küzd. Kisgyermekként ugyan megtanult járni, ám e képességét fokozatosan elvesztette és kerekesszékbe kényszerült. Eddig négyszer műtötték. Állapota ellenére a fiú jókedélyű, mesemondásban és éneklésben is kiemelkedik. Sőt! Tehetségkutató műsorokban is szerepelt.

 

Márk egy szabolcsi általános iskolában tanul. Igaz, egy ideje magántanuló, hetente kétszer jár be. A nyolcadik osztályt végzi, és készül a középiskolába, Dunaújvárosba. Informatikus szeretne lenni, mert abban látja a jövőt, és hát azt a munkát ülve is el tudja végezni, ha esetleg végig kerekesszékben maradna…

 

 

A kisfiúnak sajnos sűrűn orvoshoz kell járnia, többnyire Budapestre, amely komoly kihívás elé állította őt is, és az édesanyját is. Ilyenkor ugyanis busszal vagy betegszállító autóval közlekedtek. Ezért is szeretett volna Márk egy saját autót, ennek érdekében pedig levelet írt Brandt Viktornak, az „Álomszállítónak”.

Márk vágyának teljesítéséért létrejött egy Facebook-csoport „Márk álma” címmel. Ebbe 500 tag csatlakozását várták, hiszen kiszámolták: ha ennyi önzetlen ember fejenként 2018 forintot adakozik, akkor összejöhet egy egymillió forintos autó ára. És valóban, megtörtént a csoda: alig egy hónap alatt több mint ötszáz csoporttag lett, így megkezdődhetett az adakozás. Márk mindennek szívből örül, és nagyon hálás a segítségért. Két szervezet, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület és a Kispesti Társaskör összesen 90 ezer forinttal járult hozzá a kezdeményezéshez.

 

 

A Kispesti Társaskör hagyományos Adventi estjén – ahol szerepelt is a sokszorosan díjazott prózamondó Harza Márk – ajánlotta fel az 50 ezer forintos támogatást a hőn áhított autó megvételéhez. Mindemellett dr. György István kormánymegbízott a fogyatékossággal élőknek élményt szerző Brandt Viktornak adományozott 250 ezer forintot a kispestiek megsegítésére. A helyszínen pedig 157 ezer forint gyűlt össze a kispesti fogyatékossággal élőket támogató Gyöngyszemeknek Alapítványnak is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.