2019. december 07., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az a kérdés, hogy Magyarország megmaradhat-e magyar országnak

Főoldal>Közérdekű>Az a kérdés, hogy Magyarország megmaradhat-e magyar országnak
 
Írta: Szerk.
2017. május 29. 11:01
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Nemzeti Konzultáció kérdéseinek lényege a magyar emberek és Európa biztonságát, Magyarország szuverenitását érintik – erről tartott előadást Kispesten a Fidesz alelnöke. Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy ilyen húsbavágó fontosságú kérdésekben egy felelős kormánynak meg kell kérdeznie az emberek véleményét, hiszen meg kell hallani az emberek szavát.

Közösségbe hívjuk a szabad magyar embereket, azt keressük, hogy melyek azok a kérdések, amelyekben egyet tudunk érteni, ez a Nemzeti Konzultáció lényege – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a kormány „Álljunk ki Magyarországért!” című országjárásának kispesti állomásán a kispesti Fidesz irodában. Hozzátette: közös a hazánk, a nyelvünk, az önazonosságunk, de közös nemzetünk érdeke is, és a magyar nemzet, ha képes volt összetartani, ez az ország mindig virágzott.

 

 

A kormány több alkalommal kezdeményezett konzultációt a polgárokkal, erre pedig azért van szükség, mert Brüsszel olyan fontos, a jövőnket jelentősen meghatározó kérdésekben próbálja ránk kényszeríteni az akaratát, amelyekben a magyaroknak el kell mondaniuk a véleményüket – hangsúlyozta Németh Szilárd. Ezek azok a kérdések, amelyekben mi magyarok szeretnénk a továbbiakban is dönteni, vagy megengedjük, hogy Brüsszel – nemzeti szuverenitásunkat korlátozva – helyettünk döntsön: kivel akarunk együtt élni az országunkban, megvédjük-e a határainkat, szeretnénk-e a multik által meghatározott energiaárakat, megvédjük-e a rezsicsökkentést, a munkahelyteremtést és az adócsökkentésekre épülő gazdaságpolitikát.

 

 

Az alelnök emlékeztetett arra, hogy 2010-ben, amikor a Fidesz-KDNP egy gazdaságilag, erkölcsileg és társadalmilag egyaránt a padlón lévő ország vezetését vette át. Az azóta eltelt hét évben viszont talpra állt Magyarország: a segélyeket felváltotta a munka alapú gazdaság: 2017-re már 700 ezer új munkahely jött létre, folyamatosan növekszik a gazdaság, a fogyasztás, alacsonyan tartjuk az államháztartási hiányt. Mindez úgy valósult meg, hogy a kormány nem növelte az emberekre nehezedő terheket, hanem épp ellenkezőleg: bevezették a családi adókedvezményt, csökkenőpályán a személyi jövedelemadó, több áfa-kulcs, de a kormányzás elején a bankok és a multinacionális vállalatok is kivették a részüket a közterhekből. Ezt is, de a később elindult rezsicsökkentést is komoly brüsszeli bírálatok követték, éppen ez volt az első téma, amelyben két és fél millió magyar ember kiállt a kormány mellett.

 

 

Magyarország nem azért lett az Európai Unió tagja, mert egy új KGST-t, vagy Varsói Szerződést akart – mutatott rá Németh Szilárd, hiszen az EU nem Brüsszelben van, hanem Budapesten, Prágában, Párizsban és mindenhol Európában. Az európai gondolat – az, hogy Európa szabad, független és erős nemzetállamok együttműködésén alapul – komoly veszélyben van, vele együtt Európa népei is. Magyarország történelmi tradíciója, hogy védi Európát, de az Unió vezetése nem akarja meghallani az emberek szavát. Nekünk viszont meg kell vívni a harcot azért, hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak – zárta előadását a Fidesz alelnöke.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.