2022. december 03., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Az Elf Bar veszélyeire figyelmeztetnek a rendőrök

Főoldal>Közérdekű>Az Elf Bar veszélyeire figyelmeztetnek a rendőrök
 
Írta: Szerk.
2022. szeptember 29. 12:12
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Elf Bar, amit sokan csak Manórúdnak hívnak, egyre nagyobb teret hódít az illegális piacon. A többféle ízben, akár magas nikotintartalommal is elérhető elektromos cigaretta az általános iskolások körében is megjelent, ezért a rendőrök iskolákban tartanak előadásokat, felhívva a gyerekek figyelmét az Elf Bar veszélyeire.

A fiatalkorúak egészségének védelme rendkívül fontos ügy, és mivel a tanév kezdetével ismét fellendülés következhet, ezért az Elf Bar elleni közös fellépés elengedhetetlen – írta a rendőrség hivatalos oldala azt követően, hogy dombóvári rendőrök tartottak előadást az egészségre súlyosan ártalmas illegális termékekről a település egyik általános iskolájában.

 

„A gyártók főként a tinédzsereket, nem ritkán a 10-14 éves gyermekeket célozzák meg ezzel a dohánytermékkel, média online felületeket is használva.  Az Elf Bar kommunikációjában azt a téves látszatot keltik, hogy az nem veszélyes és nem okoz függőséget” – írta a police.hu, megjegyezve, hogy ezek az eszközök legkönnyebben a színes hengeres formájukról ismerhetők fel, dobozukon gyakran színes grafika vagy rajzfilmfigura látható.

 

A rendőrség hangsúlyozza, ez a termék azért is veszélyes, mert pontos összetevői ismeretlenek, ellenőrizetlenek. „A termékben a szívás hatására nikotin sóval átitatott vatta hevül, majd ez a nikotinos pára különböző ízesítéssel vegyül. Nagyon kevés a hiteles információ a termék összetevőit illetően, és hogy a belélegzett, különböző kémiai folyamatok során keletkező párának mik az élettani hatásai” – részletezik. Mint írták, még a legkisebb, 800 szívásra elegendő töltéssel rendelkező termék nikotintartalma is 3-4 doboz hagyományos cigarettának felel meg, ezért a használata könnyen nikotin túladagoláshoz vezethet.

 

Azt is fontos tudni, hogy az Elf Bar tartása és kereskedelme egyaránt illegális. „Alapvetően az elektronikus cigaretták és a dohányzást imitáló elektronikus eszközök forgalmazása nem illegális, ha az ízesítés nélküli, és a forgalmazó dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultsággal, és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága által kiadott dohánytermék-kiskereskedelmi engedéllyel rendelkezik (azaz e termékkategória kizárólag dohányboltban forgalmazható). Az ízesített termékek forgalmazása tilos Magyarországon!” – hívja fel a figyelmet a rendőség, hangsúlyozva: aki Elf Barral kereskedik, azt a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 5 millió forinttól 500 millió forintig terjedő bírsággal sújthatja.

 

Hozzátették: Azzal szemben, akinél ilyen terméket talál a hatóság - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal -, arra jövedéki bírságot szabhatnak ki.

 

Fotó: facebook.com; Elfbar.official

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.