2019. május 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Babakocsival is futottak a II. Lakótelep Futáson

Főoldal>Közülünk>Babakocsival is futottak a II. Lakótelep Futáson
 
Írta: Szerk.
2018. május 29. 09:49
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több mint száznegyvenen álltak rajthoz a II. Lakótelep futás és Egészségnapon a Vass Lajos Iskola melletti területen, a Kispesti Társaskör és a Nego Kyokushin Karate Egyesület szervezésében. Május utolsó szombatján a mozgás szerelmesei és az érdeklődők is megtalálták a számukra legmegfelelőbb elfoglaltságot, hiszen a versenyek mellett egészségügyi szűrések, kézműves foglalkozás és szabadtéri sporteszközök várták a családokat.

Immár második alkalommal rajtolt el a Lakótelep futás mezőnye a Csokonai utcában, a Vass Lajos Iskola melletti területen. A mozgás szerelmesei 2,2 vagy 4,4 kilométeres távok közül választhattak, a legkisebbek pedig a minifutamon, azaz 600 méteren indultak, jellemzően még a szüleik kíséretében. Volt azonban olyan diák, aki először a 600, majd a 2,2 kilométeres távot is lefutotta, nem is rossz eredménnyel! A minifutam bátor jelentkezői mind nyertek, egy-egy fagylalt kupont és érmet kaptak, a hosszabb távok győztesei pedig értékes nyereményeket vehettek át a Kispesti Uszoda és a Decathlon jóvoltából. Volt olyan apuka, aki babakocsit tolva teljesítette a távot, mire célba ért, a kicsi el is aludt, így a konferanszié, Sebestény József csak halkan gratulált a befutónak.

A rendezvény megszervezését a Budapest Erőmű Zrt. segítette, a Decathlon pedig sporteszközöket is biztosított a rendezvényhez.  Így, aki a futás mellett is mozogni vágyott, használhatta a kosárpalánkot, a tollaslabda hálót, a ping-pong asztalt – ezt egyébként az árammal együtt a Vass Lajos iskola biztosította -, vagy az elliptikus trénert. De a legnagyobb sikert kétségkívül a trambulin aratta, amely egyetlen percig sem volt üres. A CBA Remíznek köszönhetően pedig valamennyi résztvevő egy ásványvizet és egy csokit kapott ajándékba.

A futás előtti bemelegítést a kispesti Nagy Sarolta, aerobik oktató- és személyi edző tartotta, a futás utáni lazításról és feltöltődésről pedig a Kispesti Shanti Jóga sziget gondoskodott. A Nego Kyokushin Karate Egyesület tagjai Vidra Zoltán sensei vezetésével pedig karate bemutatót tartottak.

 

Kérem tekintse meg az eseményen készült galériánkat!

 

- Nagyon fontosnak tartom, hogy a tömegsportok meghonosodjanak hazánkban, hogy az emberek elkezdjenek mozogni. Ez a rendezvény is ezt a célt szolgálja, és bár lakótelep futásnak nevezzük, természetesen nem csak az itt élőket várjuk. Egyesületünkbe lassan 25 éve járnak a gyerekek, és látjuk, hogy mennyit számít a rendszeres testedzés – mondta Vidra Zoltán, aki az önkormányzat sport bizottságának tagja is egyben.

Aki nem a mozgás mellett tette le a voksát, egészségügyi szűrésen és kézműves foglalkozáson vehetett részt, a kicsiknek pedig csillámtetoválás készült.

- Wekerletelepen és a kertvárosban is van minden évben futóverseny, szerettünk volna a lakótelepen élőknek is egy sportnapot szervezni, ezért hívtuk életre a rendezvényt tavaly. Mostanra megduplázódott az indulók száma, örülök, hogy a lakótelepen élőknek is van alkalma mozogni egy kicsit – mondta el lapunknak Dódity Gabriella önkormányzati képviselő, a Kispesti Társaskör elnöke, aki hozzátette: külön öröm, hogy hamarosan a környéken élőknek minden nap lehetőségük nyílik majd sportolni ezen a területen.  – Dr. György István kormánymegbízott úrral sokat dolgoztunk azon, hogy itt, a lakótelepen, a Csokonai utcában sportpark épüljön. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával az új szabadidőpark közel 15 szabadtéri sporteszközzel szolgálja majd a sportolásra vágyó kispestieket. Ez a mai nap is azt bizonyítja, hogy van igény az ilyen jellegű fejlesztésekre – mondta Dódity Gabriella, akitől megtudtuk: a fejlesztés még az idén megvalósul.  

 

A nyertesek névsora:

 

2,2 kilométer:

 

Junior kategóriában:

1: Sebastian Pena

2: Katona Ákos

3: Müller Dávid

 

Felnőtt kategóriában:

1: Siroki Máté Péter

2: Cserép Gergely

3: Jasmine Olvany

 

Senior kategóriában:

1: Révész Viktor

2: Rádi Réka

3: Szilas Gábor

 

4,4 kilométer:

 

Junior kategóriában:

1: Tassy-Ruzskabányai Damáz

2: Stefanik Márton

 

Felnőtt kategóriában:

1: Lakatos János

2: Németh Barabás

3: Kormos Attila

 

Senior kategóriában:

1: Sós Gábor

2: Baumgartner Tamás

3: Góg Tibor

 

Minifutam győztesei:

1: Papp Gábor

2: Sári Vivien

3: Demkó Vivien

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.