2020. április 07., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bagdy Emőke: a legrosszabb helyzetből is van kiút

Főoldal>Kultúra>Bagdy Emőke: a legrosszabb helyzetből is van kiút
 
Írta: Szerk.
2016. május 03. 13:42
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus kispesti előadásán hangsúlyozta, hogy a legfontosabb, hogy soha se veszítsük el az optimizmusunkat, és ne felejtsünk el nagyokat nevetni. A Polgári Klub keretei között tartott előadásból kiderült, hogy a segítség a saját lelket is építi. Bagdy Emőke professzorasszony a Kispest.infónak elmondta: mindenkinek kell egy támasz, ha nincs olyan, keressünk egy olyan embert, akinek mi lehetünk a mankói.

Nagyon sok embernek nincs családja, segítsége, netán adóssághullámban van. Nem látja a kiutat, mit tanácsol a reményvesztett embereknek?

 

Mindenképpen fogózkodót kell találni, legyenek olyan barátok, olyan környezet, olyan kapcsolatok, ahol az ember azt érzi, hogy nincs egyedül a gondjaival. Ha nincs szerelme, akkor legyen barátja, aki hallgató társ, akivel egymásnak támaszai lehetnek, és kölcsönös megerősítést nyújtanak az élet nehézségeivel szemben.

 

Csordultig telt terem várta a professzorasszonyt

 

 

Tényleg, ha nincs ilyen?

Ha valaki nagyon kétségbe van esve, akkor gyorsan keressen valakit, aki nálánál is rosszabb állapotban van. Abban a pillanatban, amikor én a másiknak segítek, olyan megerősítő jutalmat kapok, amitől sokkal jobb lesz a közérzetem, az egészségem és egy új kapcsolat alakul ki. Elkezd átrendeződni a kapcsolati világ, a kétségbeesett állapotból ki tudok szabadulni. Vannak önsegítő csoportok is, ahol azonos gondokkal küzdő emberek alkotnak egy közösséget. Interneten is lehet segítséget kérni, elmondani, hogy ilyen helyzetben vagyok, van-e még valaki, aki ugyanilyen problémákkal küzd,  üljünk össze, beszéljünk a dolgainkról, életünktől, legyünk egymás támaszai. Olyan hatalmas erőt képvisel az önsegítő csoport által nyújtott támogatás, ezáltal a legrosszabb helyzetből is egymást ki tudjuk húzni.

 

 

Az előadáson résztvevők egy igazi önbizalomnövelő tréningen vehettek részt

 

Nem véletlenül mondják a barátok egymásnak, hogy sírjunk együtt..

Az önsegítő csoportoknak van egy olyan kultúrája, hogy egy ideig panaszkodnak, de mindig jön valaki, aki azt mondja, hogy most már beszéltünk eleget a rosszról, kezdjük el visszaidézni életünknek azt a boldogító eseményeit, mikor tényleg örültünk az életnek. Mikor elkezdtünk az örömökről beszélni, jobb közérzetünk lesz, az örömhormon termelődik. Vidovszky Gábor depressziósokat örömtréninggel gyógyít, búsuló embereket összeenged, és azt mondja: mondd el mi volt az életed legboldogabb eseménye. Mikor először csinálta, egy ápoló kint volt a folyosón, és azt kérdezte, hogy milyen csoport tart foglalkozást, hogy így nevetgélnek. Pozitív élményekkel és sok nevetéssel meg tud fordulni a lelkiállapot.

 

 

Bagdy Emőke előadását megtisztelte a Fidesz- KDNP helyi képviselői is, dr.György István és Földesi Gyula választókerületi elnökök, Dódity Gabriella frakcióvezető, Lazányi Ferenc önkormányzati képviselő, Mihály András  az egészségügyi és  kulturális bizottság tagja és Windbrechtinger Éva. 

 

Az előadásában beszélt a szeretetről, hogy a párunkból kell erőt meríteni. Sok ember van egyedül, vagy éppen nem a legjobb kapcsolatban. Ők honnan merítsenek erőt?

Közösségbe kell járni. Van például a Három királyfi, három királylány mozgalom, nekik számos rendezvényük van, ott szabadon lehet ismerkedni, nincs olyan címke rajta, hogy most párkeresőben vagyok.  Három olyan kapcsolatról is tudok, amely ott szövődött.

 

 

Lazányi Ferenc (FIDESZ-KDNP) önkormányzati képviselője feleségével közösen dedikáltatták az előadás után vásárolt könyvet 

 

A közösségi oldalakra általában mindenki csak a szépet és a boldog pillanatokat posztolja, sokak azt a visszajelzést kapják, hogy másoknak mennyivel jobb az élete, holott nem biztos, hogy így van!

Egyetlen megoldás van, élő kapcsolatokkal helyettesítsük a Facebookot. Le kell szokni a durva és hátrányos információs csatornáról, ahol az emberek többségének a stílusa létalatti, nincsen semmilyen etikai szabályozás, egy olyan tér, ahol az emberek egymást gyalázhatják, vagy éppen dicsekedhetnek. Sokszor jeles embereket és a legnemesebb ügy képviselőit is ordenáré szavakkal illetik. Nem jó, ha az ember onnan töltekezik, nem tud innen pozitív töltést kapni. Élő, természetes, kapcsolatokkal helyettesítsük a virtuális világot.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.