2018. szeptember 25., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (34)
július (28)
június (44)
május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Baleset a Puskásban - Tudott az önkormányzat a balesetveszélyes udvarról

Főoldal>Közélet>Baleset a Puskásban - Tudott az önkormányzat a balesetveszélyes udvarról
 
Írta: Szerk.
2017. április 25. 16:02
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Évek óta balesetveszélyes a Puskás Ferenc Általános Iskola udvara. Március végén egy ötödikes gyermek karja törött el, amikor elesett a fák gyökerében, két éve pedig egy kislány foga törött ki, amikor megbotlott a feltöredezett aszfalton. Gajda Péter polgármester a 2014-es polgármesteri kampányban maga is látta, milyen állapotban van az udvar, de az önkormányzat azóta sem tett semmit. Ma már az állam feladata a megörökölt balesetveszélyes udvar felújítása is.

A kispesti iskolák állapotáról számtalanszor írtunk már,de sajnos most ismét szomorú aktualitása van, hiszen egy ötödikes gyermek súlyos sérülést szerzett a Puskás iskola udvarán;elesett az balesetveszélyes udvaron, kétszer meg kellett műteni az eltört karját. Mindez megelőzhető lett volna, ha Gajda Péter 2016 májusában komolyan veszi a korábbi tankerületi igazgató neki címzett levelét, amelyben dr. Varjúné dr. Fekete Ildikó az iskolaigazgatók által összeírt, mielőbbi javítást igénylő hibalistát; ebben szerepelt a Puskás iskola balesetveszélyes udvarának felújítása is. A hétoldalas levél végén dr. Varjúné Fekete Ildikó felszólította Gajda Péter (MSZP) polgármestert, hogy sürgősen kezdjék meg a munkáltatokat az oktatási intézményekben„a XIX. kerületben élő állampolgárok gyermekeinek megfelelő környezetben és minél magasabb színvonalon történő oktatása érdekében.”

 

A levelet itt olvashatja el! 

 

 

Gajda az államra hagyta a kritikus helyek felújítását

 

 

A baloldali városvezetésről lepergett a többoldalnyi problémalista, vélhetően úgy gondolták, hogy januártól a KLIK lesz az oktatási intézmények fenntartója és működtetője is, így majd ők megoldják a felújításokat. Sőt, egy testületi ülésen Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok felvetésére, hogy az önkormányzat mielőbb kezdje meg az iskolaigazgatók által összeírt hibalista mentén az iskolák felújítását, Gajda Péter frakciója megkérdőjelezte a levél tartalmát, amit az iskolaigazgatók írásos észrevételei alapján állított össze a tankerületi igazgató. 

 

 

Ám a polgármester azzal nem számolt, hogy a gyerekek használják a balesetveszélyes udvart, és a két évvel korábbi, maradandó sérülést okozó fogtörés után újabb tragédia, újabb súlyos sérülés történik. Pedig Gajda Péter, ha a problémafelsoroló levélnek nem is hitt, hihetett volna a saját szemének, hiszen a 2014-es polgármesteri kampány véghajrájábanhihetetlen gyorsasággal készült el egy műfüves pálya az iskolaudvaron, amelynek munkálatait maga Gajda Péter is megtekintette.

 

 

Gajda Péter (MSZP) polgármester és Vinczek György (MSZP) alpolgármester saját szemével látta a Puskás iskola udvarának állapotát

 

 

A Fidesz-KDNP frakció rengetegszer kezdeményezte, hogy a városvezetés fordítson több pénzt az iskolák felújítására - mindhiába. Dódity Gabriella Fidesz-KDNP fejlesztéspolitikai tanácsnok számtalanszor szót emelt a köznevelési intézmények állapota miatt, és az elmúlt két évben rengetegszer kezdeményezte, hogy az önkormányzat a költségvetésben emelje meg az oktatási és nevelési intézményekre szánt felújítási összeget. Idén ez már meg is látszik a költségvetésben, hiszen az eddigi 120 millió forint helyett már 581 millióforint jut erre a feladatra. De csak az óvodákra és bölcsődékre, hiszen január elsejétől az iskolák működtetése már az állam feladata.

 

Feltöredezett a burkolat az iskola udvarán

 

 

- Elfogadhatatlannak tartom, hogy Gajda Péter tétlenül nézte éveken át a Puskás iskola balesetveszélyes udvarát, és két gyermek súlyos sérülést szenvedett. A Klebelsberg Központ más kerületekkel ellentétben Kispesten számos helyen súlyos örökséget vett át az önkormányzattól, ahol az államnak az elvártnál nagyobb fejlesztésekkel kell megfelelő állapotúra hozni az intézményeket - elég csak az Erkel iskola januári fűtésmizériájára, a 14 fokos tantermekre gondolnunk. De említhetném a Vass Lajos iskolában vagy az Eötvösben tapasztalható állapotokat is. A Puskás iskola balesetveszélyes udvarának mielőbbi helyreállítása érdekében dr. György István választókerületi elnökkel levélben fordultunk Bak Ferenc tankerületi igazgatóhoz, a segítségét kérve. Bízunk benne, a tankerületi igazgató talál megoldást a problémára – mondta el Dódity Gabriella.

 

Dódity Gabriella az udvar állapotát számtalanszor szóvá tevő Fekete Márk kollégájával kereste fel az igazgatót. Bihari Péter elmondta, a szülőkkel közösen évek óta hiába kéri az önkormányzatot az udvar balesetveszélyes állapotának megszüntetése érdekében.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.