2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Baloldali belharc

Főoldal>Közélet>Baloldali belharc
 
Írta: Szerk.
2021. május 05. 16:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kertész Csaba alpolgármester kilépett a DK-ból, ellenzéki forrásunk szerint tette mindezt a kizárását megelőzendő. A pártvezetésnek akkor lett elege végképp, amikor Kertész a vagyonkezelő igazgató Kránitz Krisztián megmentését kezdeményezte. Nem tudni, miért ennyire fontos a DK-s Kertésznek az MSZP-s Burány Sándor embere, Kránitz, hacsak nem azért, mert összeszövetkeztek, és nem adják magukat könnyen a kispesti baloldalt is bekebelező DK-nak.

Mint ismert, a baloldal minden körzetben egy jelöltet állít a jövő évi országgyűlési választáson, Kispesten azonban ennek személye körül biztos harc várható. A kispesti baloldal régi motorosa, Burány Sándor (MSZP) ugyanis még nem menne nyugdíjba, ugyanakkor a baloldalt maga alá gyűrő DK inkább Arató Gergelyt szánná Kispest Kőbánya felé eső részén országgyűlési képviselőjelöltjének.

 

A helyi DK Buránnyal szövetkezett?

 

A vagyonkezelő átszervezésével tulajdonképpen nem csinált mást az ex- DK-s Kertész Csaba, mint megmentette a hangfelvételeken Mr. Negyven Százaléknak nevezett Kránitz Krisztián ex-mszp-s képviselőt, vagyonkezelő igazgatót. Mindez azért érdekes, mert Kránitz köztudottan Burány Sándor MSZP-s, de jelenleg a Párbeszéd soraiban ülő országgyűlési képviselő embere, így egy új Burány-Kránitz-DK tengely körvonalazódott Kispesten. Kertész DK-s alpolgármesterként így szembement a pártakarattal, és magasról tett a pártfegyelemre is. A hírek szerint ezt már nem nyelték be Kertésznek, hogy az MSZP-sekkel szövetkezve hozza kínos helyzetbe a DK-s Aratót, és kizárását megelőzendő, önként megírta kilépését a DK-ból.

 

„Gyurcsány kőkemény alkoholista”

 

De nem ez volt az első eset, hogy a DK pártvezetésének meggyűlt a baja Kertésszel. Informátorunk szerint a Lackner-féle hangfelvételek napvilágra kerülése után a pártvezetésig jutott a DK-s képviselő ügye, nem akarták, hogy alpolgármester legyen belőle. A hangfelvételeken ugyan nem sok minden hangzott el Kertészről, az azonban igen, hogy ő is „éhes”, és a “pénzt meg akarja keresni”. Emellett Lackner Csaba műhelytitkokat is elárult a hallgatóságának, amelyeket Kertész Csabától tud. Mégpedig azt, hogy Gyurcsány kőkemény alkoholista, és a felesége is azért akart kimenni Brüsszelbe, hogy minél távolabb legyen a kedves férjétől.

 

Elvérzik Burány?

 

Most az a kérdés, vajon ki tölti majd be Kertész alpolgármesteri szerepét a városvezetésben, és Kertész gyengülése vajon a Burány-Kránitz-Kertész tengely gyengülését is jelent-e majd. Az is kérdés, mit szól mindehhez a DK helyi kegyeltje, Arató Gergely, akinek indulását Gyurcsány is preferálja, de tudják, ehhez meg kell küzdeniük a nyugdíját még nem tervező Buránnyal, és a köré különféle érdekek mentén összeállt kispesti szoci-DK gyűrűvel is.

 

„Pénzt kellett volna keresni”

 

A kispesti baloldalon tehát folyamatosan megy a harc, már Lackner is elmondta a hangfelvételeken, hogy nekik kellett volna csinálniuk a kispesti DK-t, mert akkor „sokkal több pénzt tudtak volna keresni”, mert „ezt üzletként kellett volna kezelni”. Az biztos, a kispesti szociknak most sokkal kevésbé fájna a fejük, ha ők állnának mindkét párt mögött,

hiszen akkor nem kellene a saját túlélésük érdekében élet-halál harcot vívniuk az MSZP-t bekebelező Gyurcsány Ferenccel. A kérdés most már csak az, vajon megállapodnak-e az előválasztásig arról, ki lesz az induló, vagy a DK végleg kivérezteti saját koalíciós partnerét, a már amúgy is több sebből vérző kispesti szocialistákat.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.