2023. június 08., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Befejeződött a Magyar Vöröskereszt kispesti telephelyének felújítása

Főoldal>Közérdekű>Befejeződött a Magyar Vöröskereszt kispesti telephelyének felújítása
 
Írta: Szerk.
2021. december 09. 10:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Befejeződtek a Magyar Vöröskereszt kispesti telephelyének felújítási munkálatai: az épület új tetőt kapott, megújult a homlokzata, padozatára a régi PVC-padló helyett kopásálló greslap-burkolat került, továbbá a konyháját is felújították. A fejlesztéseket az Emberi Erőforrások Minisztériuma 20 millió forinttal támogatta, amelyhez az önkormányzat is nagyságrendileg ekkora összeggel járult hozzá.

A felújítás sürgető volt, hiszen amellett, hogy az épület állapota igencsak leromlott, rohamos léptekben közeledett a hideg idő is, amikor még nagyobb szükség van a hajléktalan-ellátórendszerek adta biztonságra. A fejlesztés kapcsán Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője lapunknak elmondta: reméli, hogy a felújítást nem olyan minőségben végeztette el az önkormányzat, mint pár éve a vizesblokk rendbetételét. Néhány hónapja még jól látszódott, hogy omladozott a vakolat a fürdők külső falán, vélhetően valamilyen kivitelezési probléma miatt. 

 

A munkákat a kiszivárgott hangfelvételeken is többször emlegetett vállalkozó, az MSZP-s képviselő volt férje végezte el. Az épület villanyhálózata is nagyon elavult, ezért dr. Pap Sándor választókerületi elnök ígéretet tett arra, hogy lobbizni fog forrásért a miinisztériumban.

 

A kispesti telephely minden nap nyitva áll a segítségkérők számára: a 60 fős nappali melegedőhelye mellett egy 27 fős éjszakai menedékhelyet biztosítanak az épületben kulturált, rendezett körülmények között. Akik szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy az itt élőknek az átlagos mindennapokhoz képest kevésbé gondterhelten teljen az ünnepi időszak, leginkább tartós élelmiszert adományozva tudnak segíteni.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.