2021. szeptember 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Befejeződött a Reménység Iskola energetikai felújítása

Főoldal>Közélet>Befejeződött a Reménység Iskola energetikai felújítása
 
Írta: Szerk.
2021. március 26. 13:24
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kormányzati segítséggel és uniós támogatással elkészült a Reménység Katolikus Általános Iskola homlokzata és épületenergetikai korszerűsítése. Szigetelték a főépület padlásterét, beépítésre került nyolcvan korszerű, műanyag nyílászáró, a homlokzati falak is megújultak.

Tavaly nyáron kezdődhetett el a Reménység Katolikus Általános Iskola energetikai felújítása. Az iskola fenntartója biztosította az önerőt az elnyert nagyszabású uniós beruházáshoz. A 2020 júliusában kezdődött kivitelezés során szigetelték a főépület padlásterét, beépítésre került nyolcvan korszerű, műanyag nyílászáró, a homlokzati falak is megújultak. Ennek keretében az iskola búcsút mondott a rossz technológiával kiépített, elöregedett nyílászáróknak, az épület szigetelésének korszerűsítésével folytatódhatott az a törekvés, hogy kevesebb energiafelhasználással és működjön az iskola. Immár 2015 óta napelemrendszer segíti az energiaigényüket. A Reménység mint a városrész jelentős iskolája már az elmúlt három év beruházásának köszönhetően is Kispest legszebb iskolájává vált, most az új homlokzati felújítás után mindez külsőleg is szembetűnik.

 

 

A kormány célja az volt, hogy alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatása, és ebben partnerként tekint az egyházakra is. A kiírás keretében a felhívás feltételeinek megfelelő projektek ötven millió – háromszáz millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhettek. A „Széchenyi 2020” pályázaton több mint négymilliárd forint keretösszegből részesült huszonegy egyházi intézmény, ebből a Reménység Katolikus Általános Iskola 86 millió forintból korszerűsítette az oktatási intézmény épületét.

 

 

„Köszönjük a fenntartónak, hogy az önerő biztosításával ez a nagyszabású EU-s beruházás megvalósulhatott, és ezáltal a külső környezetünk is megújulhatott. Köszönjük a közbeszerzési eljárást lebonyolító munkatársaknak, köztük a műszaki ellenőrzést végző Góz Gábornak a fáradhatatlan, pontos munkát, illetve a Morpheus 48 Kft-nek a szép kivitelezést” – mondott köszönetet Géczy Árpád, igazgató.

 

 

Az általános iskola korábban is részesült kormányzati, egyházmegyei, fenntartói támogatásban, amelyből az elmúlt három évben igen jelentős felújítások valósulhattak meg. Többek között átépítették és kibővítették az ebédlőt, konyhát, megújult az iskola belső tere, egy helyre csoportosultak az irodák, emellett tanári és porta helyiség is létesült a beruházás alatt.

 

Az épület részlegesen új szintet kapott, ezáltal öt tanteremmel bővült az iskola. Ebben az évben a Kézilabda-szövetséggel beadott közös TAO-pályázatnak köszönhetően a tornaterem és a kiszolgáló helyiségei is megújultak.

 

A kormány komoly klímavédelmi vállalást tett

 

Korábban lapunk arról számolt be, a kormány vállalja, hogy Magyarországot 2050-re klímasemleges országgá teszi. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettese úgy fogalmazott, hogy a kormány továbbra is úgy gondolja, a jövő magyar, high-tech és zöld. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy Magyarország eddig is komoly erőfeszítéseket tett a környezet, és a teremtett világ védelméért, ezt bizonyítja, hogy azon 21 ország közé tartozik, ahol úgy nőtt 1990 óta a bruttó hazai termék (GDP), hogy közben a szén-dioxid-kibocsátás és az energiafelhasználás is csökkent.

 

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára emlékeztetett, hogy az egyházak évszázadok óta kiemelik tanításaikban a teremtett világ értékeinek megóvását, és ezt az értékrendet adják tovább az általuk működtetett iskolákban is, mint amilyen a Reménység Katolikus Általános iskola is. Soltész Miklós kiemelte, hogy a mostanihoz hasonló, a kormány által támogatott épületenergetikai fejlesztésekkel is komolyan hozzájárulnak az egyházak a teremtett világ védelméhez.

 

fotók:facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.