2018. október 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Béki Nagy Bertalan: A közösséget építeni lehet, parancsba adni soha!

Főoldal>Közülünk>Béki Nagy Bertalan: A közösséget építeni lehet, parancsba adni soha!
 
Írta: Szerk.
2017. december 12. 15:21
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Küzd az új sportcsarnokért, iskolákban utánpótlás után kutat és közben az NB I/b-t vezető kispesti női kézilabda csapatot (Kispesti NKK) vezeti Béki Nagy Bertalan, aki nemrég megkapta a Kispesti Sportjáért Díjat is.

Számított arra, hogy Ön kapja idén októberben a Kispest Sportjáért Díjat?

– Nem számítottam rá, de nagyon örülök neki! Ugyanakkor úgy gondolom, hogy bár az én nevemre állították ki a kitüntetést, valójában ez az egész klub elismerését jelenti. Örülök, hogy a kézilabdázók fontos részei a kispesti életnek. Hozzáteszem, hogy igazán akkor leszek boldog, ha társadalmi eseménnyé növi ki magát minden rendezvényünk.

 

Már három éve vezette a felnőtt csapatot, amikor a Kispesti NKK korábbi elnöke körül elfogyott a levegő, nagyon nehéz finanszírozási helyzetbe került a klub, és váltani kellett. Miért döntött amellett, hogy átveszi a vezetést?

– Felelősséget éreztem az akkori játékosaimért, az akkor majdnem 100 újonnan kezdő gyermekért. Nem lehetett kidobni az előző évek munkáját. Nagy büszkeséggel tölt el, amikor a kispesti utcákon járva a felszereléseinkbe öltözött gyermekeket, felnőtt csapatunk tagjait látom az edzésre sietni. Három év alatt tudatos építkezéssel, szponzorok kínkeserves megszerzésével sikerült kialakítani egy ütőképes gárdát, és ami a legfontosabb, hogy egyben egy végsőkig összetartozó közösséget is, úgy a pályán, mint azon kívül. Sőt, eközben a brutális adóssághalmaz túlnyomó többségét is rendezni tudtuk.

 

Miben rejlik a sikerük?

Minőséget el lehet adni, minden mást alig. Azt gondolom, hogy a siker annak köszönhető, hogy Kispesten az állandó veszélyhelyzetben lévő klubnál csak egy irányban lehetett lépni, előre.

 

Egyesületük, iskolákkal együtt tervez utánpótlás nevelést. Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Győri Ági a 2012-es szezonban azzal a feltétellel érkezett hozzánk, hogy gyerekcsapattal akar foglalkozni, és fogta magát, a szabadidejében elment az iskolákba, bemutatót tartott, és azt vettük észre, hogy a gyerekek sereglenek köré. Így aztán a klubbal közösen úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a munkáját. Jelenleg 6 iskolával van együttműködési megállapodásunk, egy óvodával, és a Hungária gyermekotthonban is tartunk foglakozásokat speciális nevelési igényű gyermekeknek, karitatív jelleggel.

 

Az Ön lánya is kézilabdázik – ezen persze nem is lepődünk meg -, de kinek való ez a sportág? Egyáltalán mit ad egy gyereknek a kézilabda?

A kézilabda, de a karate, a foci és az összes többi sportág is ilyen, nem kiemekedően durva, de kétségtelenül keménységre nevel, és arra, hogy nem csak adni, de tűrni is kell. A kézilabda egy küzdő csapatjáték, erre is neveljük a gyerekeinket. Kitartásra, csapatjátékra, a társak és a közösség tiszteletére.

 

A csapat jelenleg egyetlen állandó sportlétesítményt sem tudhat magáénak, pedig bőven lenne rá igény…

Ígéretünk van arra, hogy lesz csarnok Kispesten, a Kézilabda Szövetséggel közösen már megkezdtük az új pályázat előkészítését. De addig is, akár sportcsarnokkal, akár anélkül, a Kispest NKK gőzerővel halad tovább előre, vezetjük az NB I/b-t. Tervek vannak bőven, reméljük lassan minden teljesül!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.