2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Béki Nagy Bertalan: A közösséget építeni lehet, parancsba adni soha!

Főoldal>Közülünk>Béki Nagy Bertalan: A közösséget építeni lehet, parancsba adni soha!
 
Írta: Szerk.
2017. december 12. 15:21
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Küzd az új sportcsarnokért, iskolákban utánpótlás után kutat és közben az NB I/b-t vezető kispesti női kézilabda csapatot (Kispesti NKK) vezeti Béki Nagy Bertalan, aki nemrég megkapta a Kispesti Sportjáért Díjat is.

Számított arra, hogy Ön kapja idén októberben a Kispest Sportjáért Díjat?

– Nem számítottam rá, de nagyon örülök neki! Ugyanakkor úgy gondolom, hogy bár az én nevemre állították ki a kitüntetést, valójában ez az egész klub elismerését jelenti. Örülök, hogy a kézilabdázók fontos részei a kispesti életnek. Hozzáteszem, hogy igazán akkor leszek boldog, ha társadalmi eseménnyé növi ki magát minden rendezvényünk.

 

Már három éve vezette a felnőtt csapatot, amikor a Kispesti NKK korábbi elnöke körül elfogyott a levegő, nagyon nehéz finanszírozási helyzetbe került a klub, és váltani kellett. Miért döntött amellett, hogy átveszi a vezetést?

– Felelősséget éreztem az akkori játékosaimért, az akkor majdnem 100 újonnan kezdő gyermekért. Nem lehetett kidobni az előző évek munkáját. Nagy büszkeséggel tölt el, amikor a kispesti utcákon járva a felszereléseinkbe öltözött gyermekeket, felnőtt csapatunk tagjait látom az edzésre sietni. Három év alatt tudatos építkezéssel, szponzorok kínkeserves megszerzésével sikerült kialakítani egy ütőképes gárdát, és ami a legfontosabb, hogy egyben egy végsőkig összetartozó közösséget is, úgy a pályán, mint azon kívül. Sőt, eközben a brutális adóssághalmaz túlnyomó többségét is rendezni tudtuk.

 

Miben rejlik a sikerük?

Minőséget el lehet adni, minden mást alig. Azt gondolom, hogy a siker annak köszönhető, hogy Kispesten az állandó veszélyhelyzetben lévő klubnál csak egy irányban lehetett lépni, előre.

 

Egyesületük, iskolákkal együtt tervez utánpótlás nevelést. Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Győri Ági a 2012-es szezonban azzal a feltétellel érkezett hozzánk, hogy gyerekcsapattal akar foglalkozni, és fogta magát, a szabadidejében elment az iskolákba, bemutatót tartott, és azt vettük észre, hogy a gyerekek sereglenek köré. Így aztán a klubbal közösen úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a munkáját. Jelenleg 6 iskolával van együttműködési megállapodásunk, egy óvodával, és a Hungária gyermekotthonban is tartunk foglakozásokat speciális nevelési igényű gyermekeknek, karitatív jelleggel.

 

Az Ön lánya is kézilabdázik – ezen persze nem is lepődünk meg -, de kinek való ez a sportág? Egyáltalán mit ad egy gyereknek a kézilabda?

A kézilabda, de a karate, a foci és az összes többi sportág is ilyen, nem kiemekedően durva, de kétségtelenül keménységre nevel, és arra, hogy nem csak adni, de tűrni is kell. A kézilabda egy küzdő csapatjáték, erre is neveljük a gyerekeinket. Kitartásra, csapatjátékra, a társak és a közösség tiszteletére.

 

A csapat jelenleg egyetlen állandó sportlétesítményt sem tudhat magáénak, pedig bőven lenne rá igény…

Ígéretünk van arra, hogy lesz csarnok Kispesten, a Kézilabda Szövetséggel közösen már megkezdtük az új pályázat előkészítését. De addig is, akár sportcsarnokkal, akár anélkül, a Kispest NKK gőzerővel halad tovább előre, vezetjük az NB I/b-t. Tervek vannak bőven, reméljük lassan minden teljesül!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.