2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Beköltözött a harmónia a Wekerlei Kultúrházba

Főoldal>Kultúra>Beköltözött a harmónia a Wekerlei Kultúrházba
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. február 13. 13:04
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Harmónia temploma – Bemutatkozik India címmel Indiát bemutató napot tartott február 11-én, szombaton a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár. Az intézmény indiai díszekkel népesült be, a plafonról óriási elefánt figura lógott, indiai zászlók és lampionok színesítették a termeket.

Délután megérkezett kíséretével Gauri Shankar Gupta, az India Köztársaság magyarországi nagykövete, akit Gajda Péter Kispest polgármestere, Ékes Gábor alpolgármester, Vinczek György alpolgármester és Szabó Mária a kultúrház igazgatója fogadott. A nagykövet méltatta köszöntő beszédében a kultúrház kezdeményezését, és arról számolt be, mennyire jól esett neki, hogy már a belépése pillanatában megcsapta India hangulata. Megköszönte a kerületnek és a kultúrház munkatársainak, hogy az országát bemutató programot szerveztek, és az együttműködőknek a részvételt, amelynélkül a rendezvény gazdag programkínálata nem valósulhatott volna meg.

Az egész napos rendezvényen többféle korosztálynak kínáltak programokat. A gyerekeket kézműves foglakozásokkal várták az Indusvölgyi csodák termében, ahol a kicsik pecsétnyomót készíthettek, mandalát festhettek és indiai színezőkkel találkoztak. A nap folyamán kétszer is hallgathattak indiai meséket. Délelőtt folyamán a hölgyek hennafestésre nyújthatták kezüket.

Három előadás is tarkította a programot. Balogh Dániel, az ELTE indológusa Delhiről tartott vetítéses beszámolót, Riesz István az Ayurveda Alapítvány elnöke az ősi indiai gyógyászati módról beszélt, és délután India vallásairól hallgathattak előadást az érdeklődők Mauer Márktól.

Napközben jóga bemutatón, hangszeres zenélésen, meditáción vehettek részt a lelki egyensúly megteremtése iránt érdeklődők. Az egész napos indiai bazárban több indiai üzlet kínálta portékáit, az indiai büfében speciális, hús nélküli ételeket kóstolhattak a jelenlévők. A TV képernyőkön indiai filmrészletek és képek láthattak az érdeklődők.

A napot a Bollywood Kamala tánccsoport bemutatója zárta.

Az Indiai nap egy programsorozat részét képezte a Wekerlei Kultúrházban, hiszen volt már Bolgár nap, Japán nap, Török nap és Egyiptomi nap az intézményben. A sorozat ősszel folytatódik, távoli, egzotikus és európai országok meglátogatását egyaránt tervezik a szervezők.

 

A cikket és a képeket Szabó Máriának, a Wekerlei Kultúrház igazgatójának köszönjük.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.