2019. október 15., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bemutatták az Eötvös utcai KRESZ-park terveit

Főoldal>Közérdekű>Bemutatták az Eötvös utcai KRESZ-park terveit
 
Írta: Szerk.
2019. január 15. 09:39
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Lakossági fórumon mutatta be az önkormányzat a kispestieknek az Eötvös utcai KRESZ-park terveit, amelyet várhatóan még idén meg is valósítanak a Fővárosi Önkormányzat 100 millió forintos támogatásának köszönhetően. Hamarosan újabb lakossági fórumok várhatóak, miután a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezésére több lakótelepi kis park megújításának tervei is hamarosan elkészülnek. Jó hír, hogy idén kormányzati forrásból elkészülhet a Csokonai utcában a sport-és szabadidőpark is.

A lakossági kéréseket is figyelembe véve készültek el a tervek az Eötvös utcai KRESZ-park megújítására, amelyet a napokban mutatott be az önkormányzat egy lakossági fórumon. A terület a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán nyert 100 millió forintnak köszönhetően újulhat meg, és a tervek szerint lesz kutyafuttató, fitneszrész, futókör, nyilvános illemhely, pihenőpark-rész padokkal, és végre a közvilágítást is kiépítik a most még elhagyatott, sötét parkban. A lakók felvetették, hogy érdemes lenne körbekeríteni a területet, illetve bekamerázni, hogy sokáig megőrizhessék annak szépségét és tisztaságát. Az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja a lehetőségeket. A fejlesztés a tervek szerint még idén elindul.

Tekintse meg galériánkat!  

 

Közben újabb lakossági fórumok várhatóak, miután Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok egy korábbi előterjesztésében ötlakótelepi helyszín megújítására tett javaslatot.

- A Klapka és Irányi utcák tízemeletes házai közötti terület már megújult, úgy tudjuk, hogy az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti rész koncepciótervei is elkészültek. A József Attila utca 7l-73. számú ház mögött, a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házak közötti és a Széchenyi utcai zöldsávon az óvoda és bölcsőde mögötti területektervei pedig most készülnek a tervek, amelyeket szintén lakossági fórumon véleményezhetnek az ott élők – tudtuk meg Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnoktól, aki valamennyi, javaslatában szereplő lakótelepi rész kapcsán kikérte az ott élők véleményét, így tett a volt KRESZ park kapcsán is. A lakók visszajelzései is megerősítették, érdemes volna pihenőparkká alakítani. Sokan jelezték, hogy a területen problémát okoz a kutyaürülék, ezért jó lenne egy körbekerített kutyafuttató is a területre. A lakossági fórum után véglegesítik a terveket, a terület pedig a fővárosi támogatásnak köszönhetően várhatóan még idén megújul. A képviselőtől azt is megtudtuk: a Csokonai utcában várhatóan még idén kialakítják a kormányzati programban szereplő sport-és szabadidőparkot, amelyet teljes egészében kormányzati támogatásból építenek ki.

- Örülök, hogy nem csupán a központi, frekventált területek újulnak meg, mint például a központi játszótér, vagy a Kós Károly tér, mert elfogadhatatlan, hogy kies, poros területek, széttöredezett pad-és betonasztal maradványok tarkítják a lakótelepet – mondta a képviselő.

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.