2020. július 06., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bevándorlókat akar Kispest vezetése?

Főoldal>Közélet>Bevándorlókat akar Kispest vezetése?
 
Írta: Szerk.
2016. március 22. 15:44
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest önkormányzata nem utasította el a kötelező betelepítési kvótát, miközben a magyarországi települések jelentős része határozatban tiltakozik az Európai Unió tervezett intézkedése ellen, és kéri a kormányt, hogy védje meg a magyar embereket. Kispest vezetése nem tudott azonosulni ezzel a törekvéssel.

Az elmúlt hetekben rengeteg település elutasította a kötelező betelepítési kvótát, és kérte a kormányt, hogy minden eszközzel védje meg a magyar embereket. Kerületünkben a Fidesz-KDNP frakció adott be erről előterjesztést. Indoklásuk szerint a kötelező betelepítési kvóta jogtalan, értelmetlen, növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt. „A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre. Kérjük a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a magyar embereket” szólt a javaslat, amelyet azonban sem kispesti MSZP-DK-Együtt-PM színezetű többség, sem az LMP-s képviselő nem támogatott. Gajda Péter polgármester (MSZP) és a baloldali többség ehelyett egy konkrétumokat nem tartalmazó általános javaslatot fogadtatott el, amely szerint Kispest felszólítja a magyar kormányt az Alaptörvényben alapjogként megfogalmazott biztonság garantálására, amit eddig is kézben tartott a kormány. Ezt elfogadta a testület – beleértve a Fidesz-KDNP képviselőit is, akik igen szavazatukat azzal indokolták, hogy olyan általános dologról szólt a javaslat, amellyel nyilván mindenki egyetért. 

Népszavazást tart a kormány

A kormány időközben jóval konkrétabb intézkedéseket hozott, hiszen a déli határzár megerősítésén kívül népszavazáson kérdezi meg a magyar állampolgárokat arról, hogy akarják-e, hogy az EU az akaratuk ellenére migránsokat telepítsen hazánkba.

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” – szól a kormány népszavazási kérdése.

Aki nemmel szavaz majd a népszavazáson, egyszerre áll ki hazánk függetlensége mellett, és utasítja el a Magyarországra történő kötelező betelepítést – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.