2019. szeptember 18., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Biztonságosabb lesz a Kossuth Lajos és az Esze Tamás utcai kereszteződés!

Főoldal>Közérdekű>Biztonságosabb lesz a Kossuth Lajos és az Esze Tamás utcai kereszteződés!
 
Írta: Szerk.
2015. május 13. 09:11
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A legutóbbi karambol volt az utolsó csepp a pohárban a Kossuth Lajos és az Esze Tamás utca lakói számára. Az állandó félelemben élő emberek összefogtak és több fórumom jelezték, hogy az utóbbi években számos baleset történt a környéken és kétségbeesésükben felkeresték Dódity Gabriella, fejlesztéspolitikai tanácsnokot, hogy próbáljon valamit tenni az ügy érdekében.

Az elmúlt években közel tíz, kisebb nagyobb baleset történt a Kossuth Lajos utca és az Esze Tamás utca kereszteződésében. Az ott élők napi szinten rettegnek attól, hogy mikor történik nagyobb baj, amelynek súlyos tragédia is lehet a vége. A környékbeliek Dódity Gabriellát, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét keresték meg, aki azon nyomban levelet írt a BKK-nak.

 

 A válaszból kiderült, hogy az Esze Tamás utca- Kossuth Lajos utcai csomópontot megelőző, egyenrangú, jobbkezes utcák szélessége, látványa közel megegyező a Kossuth utcáéval. Az útvonal kiépítettsége ezért nem sugallja a Kossuth utca védettségét, így az elsőbbségadási kötelezettségre a járművezetők számára csak a forgalomtechnikai jelzések hívják fel a figyelmet.

 

A szakértői álláspontból is jól látszik, hogy nem meglepő a számos baleset, melyre megoldási javaslatot is tett a Budapesti Közlekedési Központ, melynek megvalósítására ígéretet tettek. Az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát „Állj! Elsőbbségadás kötelező” táblára kell cserélni, továbbá a Zrínyi utca irányából a jelzések menetirány szerinti bal oldali megismétléséről és az elsőbbségadási kötelezettséghez kapcsolódó burkolati jeleket fognak létesíteni.   

 

Ha kíváncsi arra, hogy mi történt a legutóbb a kereszteződésben kattintson ide

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.