2020. június 05., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (16)
április (10)
március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Biztonságosabb lesz a Kossuth Lajos és az Esze Tamás utcai kereszteződés!

Főoldal>Közérdekű>Biztonságosabb lesz a Kossuth Lajos és az Esze Tamás utcai kereszteződés!
 
Írta: Szerk.
2015. május 13. 09:11
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A legutóbbi karambol volt az utolsó csepp a pohárban a Kossuth Lajos és az Esze Tamás utca lakói számára. Az állandó félelemben élő emberek összefogtak és több fórumom jelezték, hogy az utóbbi években számos baleset történt a környéken és kétségbeesésükben felkeresték Dódity Gabriella, fejlesztéspolitikai tanácsnokot, hogy próbáljon valamit tenni az ügy érdekében.

Az elmúlt években közel tíz, kisebb nagyobb baleset történt a Kossuth Lajos utca és az Esze Tamás utca kereszteződésében. Az ott élők napi szinten rettegnek attól, hogy mikor történik nagyobb baj, amelynek súlyos tragédia is lehet a vége. A környékbeliek Dódity Gabriellát, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét keresték meg, aki azon nyomban levelet írt a BKK-nak.

 

 A válaszból kiderült, hogy az Esze Tamás utca- Kossuth Lajos utcai csomópontot megelőző, egyenrangú, jobbkezes utcák szélessége, látványa közel megegyező a Kossuth utcáéval. Az útvonal kiépítettsége ezért nem sugallja a Kossuth utca védettségét, így az elsőbbségadási kötelezettségre a járművezetők számára csak a forgalomtechnikai jelzések hívják fel a figyelmet.

 

A szakértői álláspontból is jól látszik, hogy nem meglepő a számos baleset, melyre megoldási javaslatot is tett a Budapesti Közlekedési Központ, melynek megvalósítására ígéretet tettek. Az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát „Állj! Elsőbbségadás kötelező” táblára kell cserélni, továbbá a Zrínyi utca irányából a jelzések menetirány szerinti bal oldali megismétléséről és az elsőbbségadási kötelezettséghez kapcsolódó burkolati jeleket fognak létesíteni.   

 

Ha kíváncsi arra, hogy mi történt a legutóbb a kereszteződésben kattintson ide

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.