2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.a85b2bffb912.jpg]

Botrányos óvodafelújítás Kispesten

Főoldal>Közélet>Botrányos óvodafelújítás Kispesten
 
Írta: Szerk.
2022. november 22. 14:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kerítés felújításának 30 millió forintos költségvetésében új kerítéselemek is szerepelnek, ám szemmel láthatóan az maradt a régi, mindössze lefestették. Elszámoltak 11 gáztűzhelyt is, az intézményben azonban kikötötték a gázt. A Százszorszép Óvoda felújítását a baloldali vezetésű kispesti önkormányzat végeztette el. A Nemzeti Nyomozó Iroda több kispesti korrupciógyanús ügyhöz hasonlóan ebben a projektben is nyomoz.

Ilyen az, amikor a baloldal felújít a kispesti gyerekeknek 180 millió forintból egy óvodát…” – kezdte Dódity Gabriella Fidesz-KDNP-s fővárosi képviselő Facebook-posztját, amelyben a Százszorszép Óvoda felújításának részleteit szemléltette. A munkák kapcsán érdemes tudni, hogy azokat 2019 nyarán végeztette el a baloldali vezetésű önkormányzat, a projektet pedig a baloldal által vitatott korrupciógyanús hangfelvételeken sokat emlegetett Kránitz Krisztián, a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet akkori vezetője írta alá. Miután átadták a felújított intézményt, kiderült, hogy a végeredmény nem éppen úgy sikerült, mint amire számítani lehetett: az értékkülönbség a valós munkák és a papíron szereplők között több tízmillió forintos is lehet.

 

Mint azt Dódity Gabriella bejegyzésében írta, a kerítés felújításának 30 millió forintos költségvetésében új kerítéselemek is szerepelnek, ám az szemmel láthatóan a régi maradt, s mindössze lemázolták. A lábazat pedig már elkezdett szétesni, így az felújításra szorul. A költségvetésben új mosogató beszerzését ígérték, a fotók alapján azonban úgy tűnik, mintha a régi került volna vissza a konyhába.

 

„Elszámolnak 11 (!!) db gáztűzhelyet, ami önmagában nonszensz, de az óvodában kikötötték a gázt. Falba beépíthető wc tartályok szerepelnek a költségvetésben, de a vizesblokkban jóval olcsóbb, falsík előttiek vannak. A régi vas kádnak már nyoma sincs a mosókonyhában, de a költségvetésben annak felújítása és körbeburkolása is szerepel. A radiátorok védőrácsai is szerepelnek a költségvetésben, de azokat nem látni” – sorolta a fővárosi képviselő, aki emlékeztetett rá, hogy a kispesti Fidesz-KDNP frakció az elmúlt években többször mondta, hogy távolítsák el a korábbi vagyonkezelőt az önkormányzat kötelékéből.

 

OLVASTA MÁR?

Burány és a baloldal megmentette Kránitzot

 

Erre azonban nem került sor, sőt: a DK javaslatára egy másik önkormányzati intézménybe került át feladataival együtt, így – ahogy Dódity Gabriella bejegyzésében fogalmazott – mind a mai napig ő felel többek között a kispesti gyermekintézményekért is. „A felújítást végző vállalkozó sincs feladat nélkül: az óvodák, bölcsődék karbantartási gyorsszolgálatát mind a mai napig az ő köreik látják el” – hangsúlyozta.

 

Három éve borult a bili

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 2019 óta nyomoz a Százszorszép Óvoda felújításának ügyében. Emlékezetes, annak az évnek az őszén láttak napvilágot azok a baloldal által vitatott képi- és hangfelvételek, amelyeken Lackner Csaba akkori kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő hosszasan részletezte a baloldali vezetésű kerületben zajló korrupciós folyamatokat.

 

OLVASTA MÁR?

Lackner szerint csak rágalom, hogy drogozik

 

A képi felvételeken látható, hogy fehér port szárítgat, majd csíkokba rendez, ő azonban a mai napig tagadja, hogy ő szerepel a felvételen, azokat manipuláltnak tartja.

 

Fotók: facebook.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.