2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Burány Sándor: megállt az idő

Főoldal>Közélet>Burány Sándor: megállt az idő
 
Írta: Szerk.
2018. március 02. 14:48
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hangzatos ígérek után újabb hangzatos ígéretek, ráadásul ugyanazok. Burány Sándor (MSZP) 2014 után 2018-ban szinte szóról-szóra ugyanazzal kampányol Kispesten. De akkor mit tett az elmúlt négy évben a kerület országgyűlési képviselője?

A 2014-ben, a 9. választókerületben (Kispest-Kőbánya) mandátumot nyert szocialista politikus, Burány Sándor akkor az MTI-nek nyilatkozva elmondta: az Országgyűlésben a kőbányaiak és a kispestiek problémáját kívánja szóvá tenni, hozzátéve azt is, hogy rengeteg ügy vár megoldásra. Ez valóban így is van, de a megoldásokat négy éve nem találja. Van olyan idei kampányígérete, amely kísértetiesen hasonlít a négy évvel ezelőttihez, vagyis, egy kapavágás sem történt az elmúlt években. Hogy nem menjünk messzire a kapától, több üresen álló telek az elmaradt beruházások miatt szégyenfoltjai a kerületnek. Ilyen egyebek mellett a Shopmarkkal szemben fekvő terület is, amely magánkézben van, a tulajdonost pedig úgy tűnik, nem érdekli az elgazosodott rész. A Határ úti buszvégállomás mellett lévő területre kulturális és szórakoztató centrumot terveztek még a ’90-es évek végén, ám a befektető mégsem valósította meg az elképzelését. De említhetjük a Stefánia házat is, amelynek alapkövét 2004. február 5-én ezekkel a szavakkal tette le a Kossuth téren Burány: „Nem mindegy, hogy néz ki egy telek”. Hát nem.

Amikor pedig azt ígérték, hogy egy új, modern városközpontot hoznak létre az Üllői út mentén, Burány akkor azt is mondta, hogy „Az alapkőletétel üzenet a jövőnek: két év múlva Kispesthez méltó, szép, új épület áll majd a romok helyén”.

Szép üzenet ez attól az embertől, aki Kispestért „dolgozik”. 2018-at írunk, és a 13 évvel ezelőtt tett ígéret végül nem vált valóra. Az MSZP-s városvezetés eladta a telket egy magánbefektetőnek, aki azonban a gödör kiásásán túl nem jutott többre. A terület volt már halas tó, jégpálya és parlagfű tenyészet is. Sőt! A kispestiek emlékezhetnek még az éveken át veszélyes toronyként a fejük felé magasodó darura is. Jelenleg park, amelyet több millió forint közpénzből temettetett be sóderrel, és alakított parkká az önkormányzat. Használni mégsem tudják a kispestiek, hiszen magánterület, még csak egy pad sincs rajta.

Azt persze Burány is érzékeli, hogy nincs ez rendjén, csak éppen tenni nem tesz semmit a helyzet rendezésért, bár ígérte. 2014-ben például ezt: „Képviselőként törvényjavaslatot kívánok benyújtani annak érdekében, hogy a jövőben hatékonyabban léphessenek fel a hatóságok és önkormányzatok az ilyen elmaradt beruházások tekintetében.” És akkor nézzük a mostani ígéretét:

„Törvényjavaslatot kívánok benyújtani, hogy a hatóságok és az önkormányzatok hatékonyabban léphessenek fel az elmaradt beruházások befejezéséért”.

Hát nem kísérteties a hasonlóság?

 

Fotó: Facebook 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.