2020. július 08., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Csörte az utolsó testületin: magyarázkodott a polgármester

Főoldal>Közélet>Csörte az utolsó testületin: magyarázkodott a polgármester
 
Írta: Szerk.
2014. szeptember 19. 18:58
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kínos kérdések miatt jött zavarba az MSZP-s Gajda Péter polgármester a tegnapi testületi ülésen. A Fidesz-KDNP képviselői ugyanis a Wekerle Napokon történt baloldali kampányolásról és a Kossuth téri, magántulajdonban lévő gödör közpénzből való megújításáról érdeklődtek.

Zavaros magyarázkodásba kezdett Gajda Péter MSZP-s polgármester a legutóbbi testületi ülésen, mert a Fidesz-KDNP-s képviselők az elmúlt hétvégén zajlott kampányolásáról kérdezték, melyet a Wekerle Napokon az önkormányzati sátor alá szerveztek. A polgármester idegesen magyarázkodott a történtekről képviselőtársainak. Tettét azzal indokolta, hogy nem tudott a három napos rendezvényen a kezdetektől részt venni, az önkormányzatban dolgozó közalkalmazottakat pedig nem kötelezhette hétvégi munkavégzésre, ezért kérte meg jelölttársait, hogy helyettesítsék. Gajda azt állította, Ékes Gábor alpolgármester is kapott meghívót, ezt azonban Ékes hozzászólásában határozottan cáfolta. Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő elmondta: szívesen segített volna Ékes Gábor képviselőtársával az önkormányzatnak önkéntesként, mint wekerlei önkormányzati képviselők de őket erre senki nem kérte fel. Az ügy pikantériája, hogy a jelenlévő baloldali képviselőjelöltek állítólagosan társadalmi munkát végeztek, melyre korábban sosem volt példa. Továbbá a Demokratikus Koalíciónak és az Együtt PM-nek nincsenek képviselői a testületben, nincs közük az önkormányzathoz.

 

Mint ismert, a civil szervezésű programon az önkormányzati sátor alatt a baloldali önkormányzati képviselő-jelöltek, nevezetten Teknős Ferenc DK-s jelöltje, Kertész Csaba DK-s jelöltje, Rátkai Andrea az Együtt-PM jelöltje, Somogyi Lászlóné az Együtt-PM jelöltje, Varga Kálmánné a DK-s jelöltje Varga Attila az Együtt-PM jelöltje Kispest önkormányzatának emblémájával ellátott pólóban – megtévesztve ezzel a rendezvény résztvevőit – önkormányzati emblémával ellátott kulcstartót, vizet és szóróanyagot osztogattak.

 

Látványberuházás a Kossuth téren

 

A 2010-es választások előtt Burány Sándor vezetésével, kampánycélból, egyéb építésügyi és talajvédelmi szabályozásokat félretéve, több millió forintért betemették a Kossuth téren lévő gödör néven ismert területet. A sokak által emlékezetes daru, ami éveken keresztül „díszítette” a kerület alközpontját, ami szintén milliós kiadásokkal terhelte a kispestiek zsebét. A mostani önkormányzati választások előtt Gajda Péter szocialista polgármester (aki a kétezres évek elején alpolgármesterként támogatta a terület értékesítését) most közpénzből rakná rendbe a területet. Azonban ha meg is újul a terület, a kispestiek nem használhatják. A terület korábban az önkormányzat tulajdonában állt, amit az akkori szocialista vezetés adott el, amikor Gajda Péter vagyongazdálkodásért felelős alpolgármester volt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.