2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Dr. Kumin Marianna: meredeken emelkedő járványgörbére számíthatunk

Főoldal>Közérdekű>Dr. Kumin Marianna: meredeken emelkedő járványgörbére számíthatunk
 
Írta: Szerk.
2022. január 10. 10:46
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az omikron lényegesen fertőzőbb, mint a korábbi vírusvariánsok, éppen ezért a következő hetekben több betegre és nagy valószínűséggel az egészségügyi intézmények jelentős kapacitáscsökkenésére számíthatunk. A járvány ötödik hulláma kapcsán dr. Kumin Marianna, a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa foglalta össze a kispestieket érintő legalapvetőbb tudnivalókat.

Megjelent a koronavírus-járvány ötödik hulláma, ennek kapcsán dr. Kumin Marianna, a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosa közleményében foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat. Mindenekelőtt emlékeztetett: az omikron az eddig ismert adatok alapján enyhébb tünetekkel jár, ugyanakkor lényegesen fertőzőbb, mint a korábbi variánsok, éppen ezért a következő hetekben meredeken emelkedő járványgörbére számíthatunk. „A legnagyobb kérdés a kórházi ellátásra szorulók várható száma, hisz ezen múlik, hogy az egészségügy jelenleg is óriási leterheltsége hagy-e még szabad kapacitást a koronavírusos betegeken kívüli egyéb ellátásra. Félő, hogy ez a kapacitás jelentősen csökken a továbbiakban” – véli a szakember, akinek szavai szerint nem lesz ez másképp kerületünkben sem.

 

Éppen ezért azt is hangsúlyozta, vegyék igénybe a lakosok az első, második és harmadik oltást, mert azok bizonyítottan védenek a fertőzés súlyos tüneteitől és szövődményeitől.

 

A kispesti intézményben a vakcinákat a hét három napján regisztráció nélkül is fel lehet venni: csütörtökön és pénteken 14 és 18 óra között, szombaton pedig 10-től 18 óráig. Ugyanakkor, ahogy eddig, úgy ezután is van lehetőség az időpontfoglalással történő oltakozásra is.

 

Dr. Kumin Marianna kérése, hogy járvány ötödik hullámának felfutása idején a betegek lehetőség szerint ne a személyesen, hanem a telefonon, illetve interneten keresztül történő konzultáció lehetőségével éljenek, legyen szó az alap- vagy a szakellátásról. „A pontosan és lényegre törően leírt panaszok alapján korrekt ellátásra számíthatnak betegeink. Indokolt esetben természetesen továbbra is rendelkezésre áll a személyes vizsgálat lehetősége” – jegyezte meg, hangsúlyozva egyúttal az egyéni védekezés fontosságát is, így azt, hogy továbbra is mindenki fegyelmezetten, szakszerűen használja a maszkot.

 

A főigazgató-főorvos közleménye végén szót ejtett arról is, hogy az egynapos sebészet kialakítása a tervezett ütemben halad. A munkák miatt január 14-én (péntek) 8 és 14 óra között – daruzási munkák okán – ismételten teljes szélességében lezárják a Petőfi utcát, éppen ezért a lakosság szíves megértését és együttműködését kéri.

 

„Ezúton kívánok Önöknek reményteljes Boldog Újévet egészségben, az egymás iránt érzett megértés, türelem és elfogadás jegyében” – zárta sorait dr. Kumin Marianna.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.