2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egészségmegőrző Nyílt Nap

Főoldal>Közélet>Egészségmegőrző Nyílt Nap
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. június 16. 12:27
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Első alkalommal, hagyomány teremtő módon, 2010-ben került megrendezésre a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Egészségnap rendezvénye. Immár hagyományőrző programként, Egészségmegőrző Nyílt Nap elnevezéssel június 15-én, 10 órától 16 óráig a Zöld Diófa Gondozási Központban valósult meg a rendezvény.

15 helyszínen várták tegnap a látogatókat egészségügyi szűrésekkel, mérésekkel, tanácsadásokkal.

Előadást tartott Takács Tamás, a Body Guard Hungary kereskedelmi igazgatója a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásról, Schmiedt Mónika, a Hunyadi patika képviseletében a homeopátiáról és Dr. Farkas László ortopéd szakorvos az oszteoporózisról, és csontbetegségek kezeléséről, a lehetséges műtéti beavatkozásokról.

A Csillag Optika képviseletében szemész szakorvos végzett látásvizsgálatot, és hallásvizsgálatra is volt lehetőség, a WIDEX-H Kft. szakemberei által.

Az érdeklődők testanalízis során összehasonlíthatták életkorukat a „biológiai korukkal”, hasznos információkat szerezhettek a dietetikai, orvosi, homeopátiás tanácsadásokon és a Kispesti Diabétesz és Egészség Klub képviselőjétől. Megmérethették csontsűrűségüket a Vis Vitalis Alapítvány standjánál, vércukor szintjüket, és vérnyomásukat a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat standjánál, és koleszterin szintjüket a Hunyadi patika munkatársainál.

A legnagyobb érdeklődés a koleszterin, vérnyomás és vércukorszint mérés iránt volt.

Megkóstolhatták a Wekerlei Éléskamra Biobolt finomságait, kipróbálhatták a Bioptron lámpát, és megismerkedhettek különböző gyógyhatású készítményekkel.

A szűrővizsgálatok után, „gyógy-teázóban” látták vendégül teával, pogácsával, egészséges zöldségfélékkel a Gondozó Szolgálat munkatársai a résztvevőket.

Akik megtisztelték a rendezvényt látogatásukkal, a Kispesti Uszodát ezen a napon, 10-16 óráig, térítés mentesen vehették igénybe.

A rendezvény mottója: preventív szemlélettel, egészséges életmód, szűrővizsgálatokkal, és ételkóstolóval (pl.: karalábé, répa, zöldség chips), és ginzenggel, maracujaval, gránátalmával dúsított immunerősítő echinacea teával.

 

A cikket a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálatnak köszönjük.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.