2019. szeptember 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egy fesztelen nap

Főoldal>Kultúra>Egy fesztelen nap
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. szeptember 03. 08:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Második alkalommal rendezte meg a Wekerlei Kultúrház a helyi művészekről és általában a művészetekről szóló rendezvényét, a Wekerlefesztet. Az egész napon át tartó programsorozatot műhelybeszélgetések, kézműves foglalkozás, hangszerbemutatók és filmklub is színesítette.

Egy fesztelen nap

 

Második alkalommal rendezte meg a Wekerlei Kultúrház a helyi művészekről és általában a művészetekről szóló rendezvényét, a Wekerlefesztet. Az egész napon át tartó programsorozatot műhelybeszélgetések, kézműves foglalkozás, hangszerbemutatók és filmklub is színesítette.

 

A Wekerlefeszt szeptember 1-jén a wekerlei művészek munkáiból rendezett kiállítás megnyitásával kezdődött. Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, a művészetben az a jó, hogy ugyanazt az alkotást sokféleképpen lehet értelmezni, s ha személyes kapcsolatunk van az alkotó művésszel, akkor a különböző értelmezéseket meg is tudjuk vitatni. „Többek között ezért is nagyon jó Wekerlén lakni, hiszen naprakész kapcsolatot ápolhatunk az itt élő és alkotó művészekkel.” – hangsúlyozta a képviselő.

Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház igazgatója kiemelte, a rendezvény célja kettős. Szeretnék egyrészt a wekerlei művészembereket jobban megismertetni az itt élőkkel, másrészt reményeik szerint olyan közegben ismerkedhetnek az érdeklődők az egyes művészeti ágakkal, amely sokkal személyesebbé teheti a találkozást. „Azt alkotó nemcsak előad nálunk, hanem műhelytitkokba is beavatja a közönséget, sőt, a nézők sok mindent személyesen is kipróbálhatnak.”

A rendezvény keretében először nyílt mód a jövőnek is üzenni: A résztvevők Gondolatkonzerv 2022. címmel videóra mondhatták elképzeléseiket, milyen lesz a Wekerlefeszt 10 év múlva. Egy biztos, idén nagyon jól sikerült.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.