2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egy fesztelen nap

Főoldal>Kultúra>Egy fesztelen nap
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. szeptember 03. 08:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Második alkalommal rendezte meg a Wekerlei Kultúrház a helyi művészekről és általában a művészetekről szóló rendezvényét, a Wekerlefesztet. Az egész napon át tartó programsorozatot műhelybeszélgetések, kézműves foglalkozás, hangszerbemutatók és filmklub is színesítette.

Egy fesztelen nap

 

Második alkalommal rendezte meg a Wekerlei Kultúrház a helyi művészekről és általában a művészetekről szóló rendezvényét, a Wekerlefesztet. Az egész napon át tartó programsorozatot műhelybeszélgetések, kézműves foglalkozás, hangszerbemutatók és filmklub is színesítette.

 

A Wekerlefeszt szeptember 1-jén a wekerlei művészek munkáiból rendezett kiállítás megnyitásával kezdődött. Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, a művészetben az a jó, hogy ugyanazt az alkotást sokféleképpen lehet értelmezni, s ha személyes kapcsolatunk van az alkotó művésszel, akkor a különböző értelmezéseket meg is tudjuk vitatni. „Többek között ezért is nagyon jó Wekerlén lakni, hiszen naprakész kapcsolatot ápolhatunk az itt élő és alkotó művészekkel.” – hangsúlyozta a képviselő.

Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház igazgatója kiemelte, a rendezvény célja kettős. Szeretnék egyrészt a wekerlei művészembereket jobban megismertetni az itt élőkkel, másrészt reményeik szerint olyan közegben ismerkedhetnek az érdeklődők az egyes művészeti ágakkal, amely sokkal személyesebbé teheti a találkozást. „Azt alkotó nemcsak előad nálunk, hanem műhelytitkokba is beavatja a közönséget, sőt, a nézők sok mindent személyesen is kipróbálhatnak.”

A rendezvény keretében először nyílt mód a jövőnek is üzenni: A résztvevők Gondolatkonzerv 2022. címmel videóra mondhatták elképzeléseiket, milyen lesz a Wekerlefeszt 10 év múlva. Egy biztos, idén nagyon jól sikerült.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.