2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egyiptomi nap

Főoldal>Kultúra>Egyiptomi nap
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. október 11. 11:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egyiptomi nap sütött a Wekerlei Kultúrházra szombaton kora délután. Kicsit később már az eső esett ugyanoda, de a ragyogás és a derű addigra beköltözött a házba – és a vendégek szívébe. Egyiptomi napot rendeztek a Wekerlei Kultúrházban.

A papirusz-kiállítás köré szerveződő eseményt Aly el-Hefny, az Egyiptomi Arab Köztársaság nagykövete nyitotta meg, köszöntőjében az egyiptomi és a magyar nép közös értékeiről beszélt. Kiss Enikő egyiptológus, a rendezvény szakmai koordinátora méltatta a kultúrház által az előkészítésben nyújtott támogatás magas színvonalát, és röviden ismertette a rendezvény szakmai filozófiáját. A köszöntők után Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház igazgatója ajánlotta a látogatók figyelmébe a választható programokat: Az Élvezet Házában Kiss Enikő kutatómunkája nyomán rekonstruált egyiptomi társasjátékok várták a játszókat, a Tekercs Házában hieroglif nyomdázás folyt rengeteg színes festékkel, az Örökkévalóság Házában sötét volt, sejtelmesen derengtek az UV-fénnyel megvilágított papiruszok és bársonyképek, a bátrabbak a plafonról lógó skorpiók és pókok megérintésére is vállalkozhattak.

Az Élet Házában Kiss Enikő tartott színvonalas előadásokat: beszélt az ókori Egyiptom állatairól, bemutatta a kor fegyvereit és harcászatát, végül a mumifikálás rejtelmeibe engedett bepillantást – ahogyan a megnyitón mondta, azoknak, akik nem ijednek meg a múmiáktól.

Dinnyési János papiruszait és egyéb, egyiptomi ihletésű ajándéktárgyait csodálhatták és vásárolhatták meg az érdeklődők, miközben az autentikus egyiptomi büfé hibiszkusz tea- és baklava-kínálata csábítgatta őket. A pihenés és felfrissülés külön Házat nem, de egy meghitt sarkot kapott: a Cleopatra szépségsziget az egyiptomi arcfestésről és szépségápolásról szólt – hat óra körül már alig lehetett nem egyiptomi sminkben pompázó gyermeket látni, de anyukát is csak véletlenül.

 

Aly el-Hefny nagykövet örömmel fogadta azt az információs csomagot, mely a Wekerlei Kultúrház és Kispest fejlesztéseit, eredményeit, innovatív kezdeményezéseit bemutató kiadványokból állt. A nagykövet megjegyezte: csodálatos, ami az emberek fejében és szívében van, nagyszerű, hogy a Wekerlei Kultúrház példaként mutatja, az ötlet, az akarat és az összefogás csodákra képes – sokszor nagyobbakra, mint a pénz.

 

A cikket és a képet a Wekerlei Kultúrháznak köszönjük.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.