2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Eldőlt: szja-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Főoldal>Közérdekű>Eldőlt: szja-mentességet kapnak a 25 év alattiak
 
Írta: Szerk.
2021. április 28. 16:33
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elfogadta az Országgyűlés a 25 éven aluliak szja-mentességét lehetővé tévő kormányjavaslatot. A döntés akár 1 millió fiatalt is érinthet; az intézkedés költségvetési vonzata 130-150 milliárd forint évente. A döntés eredményeképpen jövőre átlagosan havi 40 ezer forinttal marad több a fiataloknál.

A fiatalok szja-mentességéről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés 166 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett fogadta el. A döntést követően Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter videóbejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Ebben elmondta: jövő év január 1-től a 25 éven aluliaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a jövedelmeik után, így könnyebbé válhat számukra az önálló életkezdés.

 

Ez akár 1 millió 15 és 25 év közötti fiatalt érinthet. Ha egy 25 éven aluli házaspár szeretne élni a házassági adókedvezmény lehetőségével, de nem tudnák megtenni az szja-mentesség miatt, akkor ezt azután érvényesíthetik, hogy egyikük betöltötte a 25. életévét. „Ezzel is azt szeretnénk támogatni, hogy a fiatalok gyermekvállalása, családalapítása előtt ne legyenek akadályok” – hangsúlyozta.

 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szavazást követően arra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, hogy az intézkedésnek köszönhetően jövőre átlagosan havi 40 ezer forinttal marad több a fiataloknál.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.