2023. május 29., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elkezdődött a lomtalanítási időszak Kispesten

Főoldal>Közérdekű>Elkezdődött a lomtalanítási időszak Kispesten
 
Írta: Szerk.
2022. április 06. 11:37
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kerületünket a korábbi évekhez hasonlóan idén is hét körzetre osztották fel, amelyekben eltérő napokon lehet kikészíteni a lomokat, méghozzá 18 óra után. A lomtalanítási időszak április 5-től 13-ig tart. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

A szokásos, éves lomtalanítási időszakban a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat - ezek méretük miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő tartályokba – gyűjtik össze és szállítják el az FKF munkatársai. „Társaságunk idén hagyományos módon végzi a lomtalanítást, de a tavalyi évben már bevált rend szerint, a veszélyes hulladékok leadására a budapesti hulladékudvarok biztosítanak lehetőséget egész évben” – olvasható az FKF honlapján.

 

Kispesten a lomtalanítási április 5-től 13-ig tart. A lomokat hét körzetnek megfelelően, eltérő időpontokban lehet kitenni, méghozzá az adott napon 18 óra után. „A nem a megjelölt időpontban történő lomkikészítés közterület-szennyezési szabálysértésnek minősül” – figyelmeztet az FKF. A hét körzet és a hozzájuk tartozó időpontok ide kattintva láthatók.

 

Azt is írták, hogy a lomokat kizárólag a kihelyezést követő napon szállítják el az ingatlanok elől. Munkatársaik az úttest takarítását a lomtalanítást követően elvégzik, az ingatlan előtti terület, illetve a járdaszakasz megtisztítása azonban az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének, használójának a kötelessége.

 

A társaság felsorolta, mit lehet és mit tilos kihelyezni. Kihelyezhető: háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék, bútor, matrac, szőnyeg, bőrönd, nagyméretű sportszer, használati tárgy (például gyermekfürdető). Nem helyezhető ki: veszélyes hulladék, a háztartásban naponta képződő kommunális hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék (papír, műanyag, fém stb.), építési és bontási törmelék, sitt, föld, szénpor, hamu, gumiabroncs, síküveg, zöldhulladékok, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék, elektromos vagy elektronikai hulladék.

 

A lomokat a lakóház előtti, hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre kell kihelyezni úgy, hogy a gyalogos és autós forgalmat ne akadályozza. A lomot az úttestre, bicikliútra, zöldterületre senki ne helyezze!

 

Fotó (illusztráció): fkf.hu

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.