2019. december 12., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Élményekkel gazdagodtak a hagyományőrző táborban

Főoldal>Kultúra>Élményekkel gazdagodtak a hagyományőrző táborban
 
Írta: Szerk.
2016. augusztus 24. 11:46
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hagyományőrző tábort szervezett az erdélyi Csíkszépvízen a Fővárosi Örmény Önkormányzat a Csíkkörzeti Örmény–Magyar Szentháromság Alapítvánnyal és a Kispesti Társaskörrel közösen, a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával. A gyerekeket, akik között kispestiek is voltak, Dódity Gabrirella önkormányzati képviselő is elkísérte, aki a Kispesti Önkormányzat támogatásával egy busz biztosításával járult hozzá a gyermekek utazásához. A Fidesz-KDNP frakció vezetője a csíkszépvizi gyermekotthonba is ellátogatott, ahová ajándékcsomagokat vitt.

Élményekkel teli egy hét várta azokat a magyar és erdélyi gyerekeket, akik a Fővárosi Örmény Önkormányzat és a Kispesti Társaskör pályázatán jutottak táborozási lehetőséghez Csíkszépvízen, Erdélyben. A gyerekek amellett, hogy festői szépségű tájon töltöttek el egy hetet, túráztak, megismerkedtek a magyarság hagyományaival, az erdélyi szokásokkal, lovagoltak, íjászkodtak, és megismerkedhettek a rovásírással is.

 

 

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő elmondta: nem szabad megfeledkeznünk a határon túl rekedt magyar testvéreinkről, és fontosnak tartja, hogy a fiatalok ne csak a történelemkönyvből ismerjék, hanem maguk is megtapasztalják az erdélyi magyarok életét. A képviselő egy helyi gyermekotthonba is ellátogatott, ahová játékokkal és tanszerekkel érkezett az otthon negyven lakójához.

 

 

- A csíkszépvízi Csibész Alapítvány Szt. Család gyermekotthonában közel 40 hátrányos helyzetű magyar gyermek él. Papír és írószerekből, valamint plüss játékokból álló ajándékcsomagot vittem nekik, hogy egy kis örömet csempészhessek a mindennapjaikba - mondta el Dódity Gabriella, aki erdélyi látogatásán tiszteletét tette és egy koszorút is elhelyezett Dr. György István budapesti kormánymegbízott kezdeményezésére 2015 novemberében állított kopjafánál az erdélyi Nyergestetőn, ahol 1849. augusztus 1-jén kétszáz székely katona halt hősi halált az előre törő cári csapatok feltartóztatása közben. A helyet azóta is a magyar Thermopülaként emlegetik.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.