2019. július 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Élményekkel gazdagodtak a hagyományőrző táborban

Főoldal>Kultúra>Élményekkel gazdagodtak a hagyományőrző táborban
 
Írta: Szerk.
2016. augusztus 24. 11:46
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hagyományőrző tábort szervezett az erdélyi Csíkszépvízen a Fővárosi Örmény Önkormányzat a Csíkkörzeti Örmény–Magyar Szentháromság Alapítvánnyal és a Kispesti Társaskörrel közösen, a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával. A gyerekeket, akik között kispestiek is voltak, Dódity Gabrirella önkormányzati képviselő is elkísérte, aki a Kispesti Önkormányzat támogatásával egy busz biztosításával járult hozzá a gyermekek utazásához. A Fidesz-KDNP frakció vezetője a csíkszépvizi gyermekotthonba is ellátogatott, ahová ajándékcsomagokat vitt.

Élményekkel teli egy hét várta azokat a magyar és erdélyi gyerekeket, akik a Fővárosi Örmény Önkormányzat és a Kispesti Társaskör pályázatán jutottak táborozási lehetőséghez Csíkszépvízen, Erdélyben. A gyerekek amellett, hogy festői szépségű tájon töltöttek el egy hetet, túráztak, megismerkedtek a magyarság hagyományaival, az erdélyi szokásokkal, lovagoltak, íjászkodtak, és megismerkedhettek a rovásírással is.

 

 

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő elmondta: nem szabad megfeledkeznünk a határon túl rekedt magyar testvéreinkről, és fontosnak tartja, hogy a fiatalok ne csak a történelemkönyvből ismerjék, hanem maguk is megtapasztalják az erdélyi magyarok életét. A képviselő egy helyi gyermekotthonba is ellátogatott, ahová játékokkal és tanszerekkel érkezett az otthon negyven lakójához.

 

 

- A csíkszépvízi Csibész Alapítvány Szt. Család gyermekotthonában közel 40 hátrányos helyzetű magyar gyermek él. Papír és írószerekből, valamint plüss játékokból álló ajándékcsomagot vittem nekik, hogy egy kis örömet csempészhessek a mindennapjaikba - mondta el Dódity Gabriella, aki erdélyi látogatásán tiszteletét tette és egy koszorút is elhelyezett Dr. György István budapesti kormánymegbízott kezdeményezésére 2015 novemberében állított kopjafánál az erdélyi Nyergestetőn, ahol 1849. augusztus 1-jén kétszáz székely katona halt hősi halált az előre törő cári csapatok feltartóztatása közben. A helyet azóta is a magyar Thermopülaként emlegetik.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.