2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Épül a parkoló az Üllői út mentén

Főoldal>Közérdekű>Épül a parkoló az Üllői út mentén
 
Írta: Szerk.
2019. július 10. 08:55
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest többi részéhez hasonlóan a Corvin krt. 2. és 4. környékén is gondot okoz a lakóknak a parkolás. A házak melletti területen az önkormányzat lebontotta a pavilonokat, de a romokat hosszú hónapokig sem takarították el. Fekete Márk (Fidesz-KDNP) bizottsági tag ezért kezdeményezte, hogy a sittet szállítsák el, és alakítsanak ki parkolót a területen.

Napi szintű problémát jelent a Corvin Krt. 2. és 4. számú ház lakóinak, hogy hazaérve sikerüljön „levadászni” parkolóhelyet. Ezért Fekete Márk (Fidesz-KDNP), a szociális és lakásügyi bizottság tagja a lakókkal való egyeztetés és aláírásgyűjtés után kezdeményezte, hogy az Üllői út mentén, a hónapokkal ezelőtt lebontott két korábbi üzlet épületének a helyéről szállítsák végre el az építési törmeléket, és az önkormányzat által eddig elhanyagolt területen alakítsanak ki parkolót.

 

 

– Több panasz is érkezett hozzám, majd aláírásgyűjtésbe is kezdtem annak érdekében, hogy a poros, koszos, kihasználatlan területet alakítsa parkolóvá önkormányzat. Örömmel látom, hogy az önkormányzat végre megkezdte a munkát, várhatóan július végére elkészülnek az új parkolóhelyek – mondta el lapunknak Fekete Márk, aki hozzátette: örül, hogy a Fidesz-KDNP frakció javaslatára végre sor kerülhet a Berzsenyi utcai orvosi rendelő felújítására is, amelyre nemrég különített el 18 millió forintot az önkormányzat.

 

 

Hamarosan megújulhat a Puskás Ferenc Általános Iskola udvara is, amelyet a 2014-es önkormányzati kampányban ígért meg Gajda Péter. A felújítást azonban nem végezték el, annak ellenére sem, hogy több gyerek is megsérült a balesetveszélyes udvaron. Most a közösségi költségvetésben a lakók szavazatival többséget kapott a felújítás, így arra idén végre sor kerülhet.

 

 

– A baloldal frakcióvezetője nemrég közösségi oldalán úgy fogalmazott, felelősségérzettől vezérelve keresik a megoldást az udvar felújítására, hogy azt ismét használhassák a gyerekek. Mindezt azért nem értem, mert az udvar sosem volt elzárva a gyerekek elől, és azt sem tudom elfogadni, ilyen felelőtlen módon bánnak a kispesti gyerekekkel. Az udvart évekkel ezelőtt fel kellett volna már újítani – mondta Fekete Márk. Arra is rámutatott: érdekes, hogy a baloldal frakcióvezetője az önkormányzati választás közeledtével „megtalálta” a körzetét, de azt, hogy öt évig szinte nem is foglalkozott a területtel, mi sem mutatja jobban, mint azt sem tudja, a körzetében lévő óvodának mi a neve. Nemrég ugyanis örömmel közösségi oldalán örömmel közölte, hogy hamarosan befejeződnek a Berzsenyi utcában lévő „Tarka-barka” Óvoda munkálatai. A baj csak az, hogy a Berzsenyi utcai óvodát Zöld Ágacskának hívják.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.