2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Épül a sportpark a Csokonai utcában is

Főoldal>Közérdekű>Épül a sportpark a Csokonai utcában is
 
Írta: Szerk.
2019. július 30. 10:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött a harmadik kispesti szabadidő- és sportpark kialakítása is, hiszen a kormányzati támogatással megújuló Kúttói erdő, és a fővárosi támogatásnak köszönhetően újjáépülő egykori KRESZ-park után már zajlik a munka a kizárólag kormányzati forrásból megépülő Csokonai utcai sportparkban is.

18 millió forintos kormányzati támogatásból őszre újabb sportolásra és a szabadidő méltó eltöltésére alkalmas parkkal gazdagodik Kispest, hiszen megkezdődött a munka a Csokonai utcában, a Vass Lajos Általános Iskola szomszédságában. A kormány Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Programjának célja, hogy minél több közterületen ingyenes sportolási lehetőséget tegyen elérhetővé az ott élők számára.

 

 

A Csokonai utcába tervezett 13x16 méteres alapterületű, gumialapzatú sportparkba 10-15 tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítésre, fekvőtámaszokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas sporteszközt telepítenek. Ezeket az eszközöket a 10-14 éves korosztály is használhatja majd, tehát akár az általános iskolai testnevelés órák, és sportfoglalkozások helyszíne is lehet az új sportpark.

 

 

– Fontos, hogy az újabb külső forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően megújul a lakótelepi rész is, és ingyenes sportolásra alkalmas területtel gazdagodnak a kispestiek, hiszen az egészséges életmód elengedhetetlen része a rendszeres testmozgás is – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, a kormánypártok polgármesterjelöltje, aki Stefán Ferencné Csillával, a 3. számú választókörzet képviselőjelöltjével a helyszínen arról is beszéltek, hogy a sportpark kialakítása után annak környezetét is szebbé varázsolnák.  A baloldali vezetésű önkormányzat ugyanis csakúgy, mint Kispest számos pontján, ezt a zöld területet is elhanyagolja, sokszor óriási a gaz és a fű, ráadásul jól láthatóan azzal sem foglalkoznak, hogy kulturált környezetet biztosítsanak, sehol egy színes virágágyás, de a közeli szaletlit sem gondozzák megfelelően.

 

 

– A sportpark melletti kis lugas és környezete is nagyon elhanyagolt, azt is rendbe kellene tenni. Szeretnénk rá rózsákat felfuttatni, bízom benne, hogy a környéken élők partnerek lesznek majd a gondozásukban. A Közpark Kft-t kértük, hogy az ott lévő szemetes edénybe tegyenek zsákot, hogy ne szóródjon ki belőle annak tartalma. Remélem az itt élők megelégedésére válik szép parkká a Csokonai utcai terület is – mondta Stefán Ferencné Csilla.    

 

Külső támogatás közterületi fejlesztésekre is

A kormány és a főváros is komoly támogatásban részesítette Kispestet az utóbbi években, gondoljunk csak a Vass Lajos Általános Iskolában a kormány támogatásával a Magyar Kézilabda Szövetség Rekortán Pálya Fejlesztési Programjának keretében épült kültéri kézilabdapályára. Emellett a kormány 220 millió forinttal támogatta a Magyar Labdarúgó Szövetség beruházását is, amelynek köszönhetően teljes körűen megújult az egykori KAC-pálya, és immár Tichy Lajos Sportcentrum néven várja a kispestieket. Az Eötvös utcai KRESZ-park, ahol jelenleg is zajlanak a munkálatok, pedig a fővárostól nyert 100 millió forintos forrásnak köszönhetően újul meg, a kormány pedig 10 millió forinttal támogatta a KÖKI melletti Kúttói erdő sport- és szabadidőparkká alakítását is.

 

Fotók: Facebook (a főkép illusztráció)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.