2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Évtizedes munka a kultúra szolgálatában

Főoldal>Közülünk>Évtizedes munka a kultúra szolgálatában
 
Írta: Szerk.
2019. január 21. 14:32
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kulturális területen végzett kiemelkedő munkájáért, Kispest múltjának, fejlődésének bemutatásáért Siklós Zsuzsa, a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kapott emlékplakettet a magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepségen.

A magyar kultúra napját 1989 óta minden évben január 22-én ünnepeljük, ugyanis 1823-ban Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. Ezen alakomból 2011 óta ad át díjat az önkormányzat a kiemelkedő közművelődési tevékenységért, egyben köszönetet mond a kerületi intézmények dolgozóinak a fontos és felelősségteljes munkáért.

 

 

Siklós Zsuzsa 1994 óta dolgozik a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjeként. 1994-től 1996-ig a gyűjtemény anyagának rendszerezése, majd 1996-tól a gyűjtemény önálló épületbe kerülése után az intézmény – a Kispesti Vigadó tagintézményeként – vezetése lett a feladata. 2002 és 2007 között a Kispesti Vigadó igazgatója volt, majd a kerületi intézményhálózat összevonása után 2007. május 1-től a KMO Kispesti Munkásotthon Művelődési Házba integrálva ismét a gyűjtemény vezető feladatait látja el. 2009-ben új helyre költözött az intézmény, amely lelkileg és fizikailag is nagy feladatot rótt Zsuzsára és maroknyi létszámú munkatársára. A kispesti gyűjtemény Budapest egyik legnagyobb gyűjtött anyagával rendelkező intézménye, ahol egy jó színvonalú, kiegyensúlyozott szakmai munka folyik. Az elmúlt 23 esztendőben állandó és időszakos kiállítások keretében mutatta be Kispest múltját, fejlődését, általános történeti, illetve egy-egy terület tematikus feldolgozásával. Közreműködött több Kispestről szóló könyv és kiadvány szerkesztésében. Sikeres kiállításai új színt hoztak a kispesti kulturális életbe. Az elmúlt egy-két évben az egyéni látogatók mellett egyre több iskolai csoport is látogatja az intézményt, amikor is Zsuzsa rendhagyó helytörténeti óra keretében nyújt ismereteket a gyermekeknek.

 

 

Az ünnepségen egy zenés-irodalmi kávéháznak is helyet adott: Scherer Péter, Jászai Mari-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színművész kedvenc irodalmi alkotásaiból adott elő, a zenés-irodalmi kávéházi hangulatoról pedig David Yengibarian harmonikaművész gondoskodott.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.